Крайно време е системата да стане предсказуема, призова Румен Петков

15116
Крайно време е системата да стане предсказуема, призова Румен Петков
Снимка: БГНЕС

Очевидно е, че настоящото ръководство на МВР не може да се справи с определени, не чак толкова сложни ситуации. Такъв беше случаят с Лясковец – там беше демонстрирано некадърие. Да не говорим за оградите около парламента, както и за факта, че МВР на практика помогна за масовото купуване на гласове на изборите. Така Румен Петков коментира новия Закон за МВР и бетонирането на поста главен секретар на МВР за още пет години на Светлозар Лазаров.

Решението на правителството за Лазаров е абсурдно – за този пост трябваше да се търси консенсусна фигура. Тук не става въпрос „дали” е некадърен и неспособен. Давате ли си сметка как една година хиляди полицаи даваха денонощни наряди заради липса на преценка за необходимостта от жива сила при Народното събрание, попита Петков в сутрешния блок на bTV. Думите му бяха подкрепени от Красимир Ципов от ГЕРБ, който попита как следващия вътрешен министър ще работи с „експерта” Лазаров.

Петков призова за две промени в Изборния кодекс преди вота

В Изборния кодекс трябва да се променят две неща преди предсрочния вот на 5 октомври. Едното е въвеждането на мажоритарен вот, а другот...

Няма ги конкурсните начала, сега Лазаров ще посочва или няма да посочва всички кадри в системата, подчерта Петков. Този закон създава системен проблем. Сега, за да се махне това недоразумение от мястото на главен секретар на МВР, Народното събрание ще трябва да приеме промени в закона, за да го махне. Проблемът е в предсказуемостта – сега предсказуема е само наглостта, добави Петков.

Всичко тръгва от самото формиране на правителство. Кой например номинира здравния министър? Тя сега е в отпуска – отпуск по време на чума, заяви бившият вътрешен министър.

Правителството лъже, че се е разплатило с бизнеса. Има много неплатени договори по обществени поръчки и ще има фалити, ако тези хора не поискат правата си, добави Петков.

По отношение на БСП нищо не се променя. Сергей Станишев е системен и последователен в две неща – първо, губи избори, независимо на какво ниво и второ, лъже непрекъснато. За Белене, за полоския данък, за забраната за пушене, сега за Брюксел, каза Петков.

Петков: Някой трябва да отговори държавата теглила ли е пари от КТБ

Някой трябва да отговори държавата теглила ли е пари от КТБ. Това заяви Румен Петков – АБВ, в интервю за „Предаването на Ка...

Видно е, че Пеевски води с 3:0 в битката с Цветан Василев. В отбора на Пеевски играе прокуратурата, играе и БНБ, смята Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика