Красимир Янков: Поведението на Борисов е опасно!

3384
Красимир Янков: Поведението на Борисов е опасно!
Снимка: Архив

Защо Бойко Борисов не спазва правилата? Поведението му е наистина вече притеснително, дори опасно. То е същото, като на онзи шофьор в джипа, който не спря на червено. Борисов не го спира дори Конституцията.

С тези думи депутатът от БСП Красимир Янков коментира пропадането на изслушването на министър-председателя Бойко Борисов в парламента.

Припомняме, че във вчерашното извънредно заседание на парламента се регистрираха едва 91 депутати и така не беше събран нужният кворум от 121 народни представители.

Красимир Янков: Спешно да се преразгледа решението за тестовете и те да станат масови

"Борбата с COVID-19 можеше да се изнесе далеч преди болничната помощ чрез ранно диагностициране. Има такава практика в европейски стран...

"Да не се явиш, когато те призоват на парламентарен контрол и за съучастници да въвлечеш цяла парламентарна група, е премазване наведнъж на всички правила за движение по пътя към демокрацията.", посочва още Янков и добавя, че "даването на брифинг по желание не отменя явяването пред парламента по задължение".

"На тези брифинги, фриволните монолози сигурно удовлетворяват личните потребности на премиера за словоблудство. За хората това вече не е забавно. Обществото, чрез своите народни представители иска да получи конкретни отговори, а не предложения за кредити", смята депутатът от БСП.

В заключение Красимир Янков заявява, че по всяка вероятност, по заръка на Националния оперативен щаб, карантината ще бъде продължена още дълго, а може и набързо да приключи.

"Убедихме се, че всички решения, които се вземат, подлежат на резки и чести обрати. Сигурно е, че за тези решения влияе и народната търпимост. Защото, желанието да се преборим с пандемията става равно на желанието да видим края на това управление!", категоричен е Янков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com