Красимир Велчев: Прави се опит кризата в Перник да се припише на ГЕРБ

14677
Красимир Велчев: Прави се опит кризата в Перник да се припише на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Някои наши политически опоненти правят така, че цялата вина за тази криза да се припише на ГЕРБ и правителството. Когато Борисов стана кмет на София, два месеца след това се появи кризата с боклука, това не беше случайно, през 2013, когато премиерът подаде оставка, бяха инсценирани проблемите с тока. Същото беше и с цената на горивата. Сега подобен сценарий се гласи също. Затова и Борисов е наредил пълна проверка на всички ВиК в страната. Това заяви в Перник зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, предаде репортер на БГНЕС.

Идеята на правителството преди година и половина беше всички ВиК да се обединят в едно звено, кметът на Ботевград беше против, както и други кметове. Посещението на Нинова вчера в Перник меко казано за нас е наглост. В последните 30 г. само 4 години ГЕРБ е управлявал Перник. Главният водопровод, магистралният както и пречиствателна станция номер 1, която ще ремонтираме в момента, е строена през 1954 г., уточни Велчев. През 2014 г. ВиК-Перник са изтеглили 3,5 млн. лева кредит за ремонт както на магистралния водопровод, така и на участъци в града. Сега се извършва проверка. Тя ще свърши и тогава ще е ясно кой каква вина има, добави Велчев. Правителството прави всичко възможно, отпускат се много средства. Този водопровод около 2 км ще струва около 3,5 млн. лева. Старата пречиствателна станция, която в момента се ремонтира, е с капацитет 300 л в сек., новата е с 500 литра в секунда. Нашите министри са непрекъснато горе по обектите. Благодарим за съдействието на Стомана-Перник, каза Красимир Велчев. Той съобщи още, че днес Стомана-Перник трябва да подпишат договор с кмета на Перник, затова, че даряват земите, през които ще мине новият магистрален водопровод, който ще мине успоредно със старите тръби. Земите ще се дарят на община Перник. Предишният кмет на Перник Вяра Церовска завари 35 млн. лева задължения в Перник, никаква подготовка и документация за воден цикъл, каза още Велчев. За около 2-3 седмици трябва да се оправи пречиствателната станция.

Най-тежкият период за перничани предстои, започват спешни ремонти (ВИДЕО)

Спешни ремонти за овладяване на кризата в Перник. Започват реалните дейности по изграждане на нов утаител на пречиствателната станция ...

А за около 2-3 месеца трябва да е готов магистралният водопровод, съобщи още Велчев. Положението е много бедствено. Навсякъде, където се копае около магистралния водопровод излиза вода, загубите са големи, добави Велчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com