КРИБ призовава за незабавна оставка на кабинета

18720
КРИБ призовава за незабавна оставка на кабинета
Снимка: БГНЕС

Единственият изход от настоящата ситуация стои отворен от една година, а именно - оставка сега и веднага, безотлагателно провеждане на предсрочни избори, формиране на национално отговорно парламентарно мнозинство, което да излъчи правителство, което от своя страна да направи тази и подобни бъдещи декларации неуместни и безпредметни, заявява Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) в декларация, изпратена до медиите.

„Точно преди една година Конфедерацията на работодателите и индустриалците поиска правителството на Република България да подаде оставка, веднага и без отлагане. Както заявихме тогава: „Ситуацията в момента обаче ни оставя една единствена алтернатива - да дадем възможност на истински активните български граждани да излъчат нов парламент в едни нови, демократични и честни избори. Без отлагане". КРИБ бе единствената работодателска организация, която видя заплахата и реагира съобразно делегираните й права. Това бе общият глас на обединените в КРИБ български работодатели и индустриалци, които осигуряват ежедневно над 800 000 работни места и също така ежедневно носят отговорност за запазването им, въпреки неадекватните действия или престъпни бездействия на призваните да представляват суверена на страната - българският народ.

Пеевски и Василев са изоставени, замитат се следи, казват Осман Октай и Атанас Атанасов

За да има предателство, трябва да има приятелство. Тези крилати думи на Тодор Живков бяха припомнени от о.з. генерал Атанас Атанасов, к...

За този едногодишен период стана видно, че оценките и тревогите на КРИБ са основателни. Социална справедливост и реформи не бяха постигнати. Многократно рекламираните бюджетни средства в размер на стотици милиони лева за малкия и среден бизнес намериха друг получател. С действията или бездействието си държавните регулатори и други компетентни институции и органи допуснаха да бъдат нанесени тежки, често непоправими удари на реалния сектор, банките и финансовата стабилност на Република България като цяло. Енергетиката е в колапс. Продължаваме да нямаме адекватни на съвремието здравеопазване и образование. Спряха ни Еврофондовете. Понижиха ни кредитния рейтинг. Запътиха ни в обратна на европейските и трансатлантическите ценности посока. На някои българи им е трудно да кажат на глас кои са ни съюзниците и с кого имаме проблеми.

В тази ситуация има само един изход и той от една година стои отворен. А именно - оставка сега и веднага, безотлагателно провеждане на предсрочни избори, формиране на национално отговорно мнозинство в парламента, което да излъчи правителство, което от своя страна да направи тази и подобни бъдещи декларации неуместни и безпредметни. Междувременно не трябва да се взимат решения с дългосрочен характер, за които впоследствие може да бъде търсена отговорност.

България и отговорният български бизнес имат нужда от такова правителство", се казва още в декларацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика