Кристалина Георгиева: Браво на бате Бойко!

9677
Кристалина Георгиева: Браво на бате Бойко!

Правителството на Бойко Борисов прави всичко възможно не само да има инфраструктура, но и да има подкрепа за духовността на България. Това каза вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева по време на откриване на реставрирания Гигинския манастир "Св. св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски".

"Като човек, който отговаря за парите на Европа, искам да ви благодаря за това, че направихте отново възможно тези пари да идват в България и да служат на българските хора. Бяха спрени програмите, пари стояха и не работеха за България, но вашето правителство направи всичко възможно доверието на хората да се върне, каза Георгиева. - Това, което най-много ме зарадва днес е, че видях как това правителство и вие, г-н премиер, правите всичко възможно не само да има инфраструктура, но и да има подкрепа за духовността на България. Това, че имаме манастири, училища – за това трябва да върви европейската солидарност. Имаме 32 миларда лева за следващите 7 години. В резултат на вашата отлична работа, на вашите министри, вече 10 милиарда са на разположение на България. Браво на бате Бойко!".

Георгиева е доволна от напредъка ни по европрограмите

Бяхме поизостанали със старите програми, но вече успяхме да усвоим 75%, има видимо ускоряване. От новите програми 32 млрд. лв. ни чак...

Според Кристалина Георгиева, действително България е загубила година и половина в политическо безхаберие. "За последните шест месеца България възстанови доверието на Европа към себе си. Успя най-сетне да вдигне използването на европейските фондове. Парите, които бяха спрени, не само тръгнаха, а доставят за хората, не за г-н Борисов, не за правителството, това, за което те са предназначени", обясни Георгиева.

За нея радостта е, че в България усвоява европейските пари не просто, за да отметне, че ги е усвоила, а за да може да се вдигне икономиката на крака, както и духовността. "Това, което виждаме тук е пример за Европа, заяви Георгиева. - Трябва повече да си вярваме, защото ако ние не вярваме в себе си, защо другите да вярват в нас? Трябва да гледаме повече напред и по-малко назад. Пожелавам на правителството в следващите си шест месеца да държи здраво в ръце решаването на проблемите".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика