Кунева: Не съм водила разговори за постове и не съм приемала такива

14709
Кунева: Не съм водила разговори за постове и не съм приемала такива

„Винаги съм се притеснявала от преговори, които много бързо приключват. Това, че преговорите между Реформаторския блок и ГЕРБ продължават толкова дълго, е добър знак, значи има какво да си кажат", коментира лидерът на „България на гражданите" Меглена Кунева в предаването „Още от деня" по БНТ.

„Формата е реформата за съдебната система и за много други. Изглежда правя грешка на подсъзнанието, че си казвам нещата такива, каквито са. Постовете не са ми първи приоритет. Не съм водила разговори за постове и не съм приемала такива. Но това, че правосъдието ще е част от усилията в следващото правителство, е факт", заяви Кунева.

Реформаторите с ново условие за общо правителство с Борисов

Препятствията пред съставянето на дясноцентристко коалиционно правителство се увеличават. Това стана ясно след първите разговори между ...

""Шенген" не трябва да се изпуска от приоритетите, както и еврозоната, и заемът, който България се готви да вземе. Без „Шенген" България ще губи икономически и аз съм тук за да ви го кажа и да го напомням. Има няколко типа реформи, които трябва да се направят - краткосрочни, средносрочни и дългосрочни. Те започват едновременно, но завършват по различно време", отбеляза лидерът на „България на гражданите".

„На преговори се отива добронамерено и не трябва да изненадваш събеседника си. Радвам се, че бяхме трети поред за преговори с ГЕРБ, защото така разбрахме кои са основните теми, които ги вълнуват. Мисля, че ще се получи добра връзка между нашите по-общи теми и конкретните на ГЕРБ. Ние не можем да бъдем в коалиция с партии, които са били част от предишното управление, защото то беше отхвърлено", заяви Кунева в ефира на БНТ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика