Кунева: Постът говорител на Реформаторския блок е най-значимият в организацията

17535
Кунева: Постът говорител на Реформаторския блок е най-значимият в организацията
Снимка: БГНЕС

Продължаваме да работим за единството на Реформаторския блок. Това заяви в своя официална позиция партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите".

Според ДБГ единството в Реформаторския блок след евроизборите било затвърдено точно от Кунева. Партията припомня и на какви устои се крепят Реформаторите:

Реформаторите замислят вътрешен референдум за сътрудничеството с ГЕРБ

Всеки има право да изложи своите мотиви и да вземе лично решение. Важното е че всички партии, включително ДСБ, потвърдиха, че остават в...

"Реформаторският блок е политически съюз, който никога не е зависил от еднолични решения. Според Учредителното споразумение, което е конституцията на обединението, оперативното ръководство на Блока се осъществява от Изпълнителния му съвет. Гражданският съвет е представен в Изпълнителния съвет в равна тежест с партиите. Това не е изолация, а солидарна отговорност и отказ на партиите от територия. Съгласно Учредителното споразумение, пътят на РБ е превръщането му в единен политически субект и „Движение България на гражданите“ стои зад тази цел. Общите цели пред Блока са очертани в 12-те начала в Учредителното споразумение и ние продължаваме да се ръководим от тях. Приемането на поста Говорител е най-близката стъпка до лидерството на Блока. Отказването от тази отговорност е лично решение."

От ДГБ уточняват, че застъпват позицията "срещите с други партийни и държавни лидери трябва да бъдат прозрачни, публични и с участието на цялото Председателство на Блока".

Партията на Кунева посочва и какви трябва да са основните приоритети на служебното правителство - справяне с последиците от разрушителните наводнения в страната, провеждането на честни избори, подписване на споразумението с ЕС за следващия програмен период, стартиране на процедура за присъединяване на България към Единния банков съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика