Кунева призова Дончев, Станишев, Калфин и представител на ДПС на дебат

13670
Кунева призова Дончев, Станишев, Калфин и представител на ДПС на дебат
Снимка: БГНЕС

Меглена Кунева призова водачите на листи на проевропейските партии на дебат за бъдещето на България в Европа преди изборите през месец май. Тя покани Томислав Дончев от ГЕРБ, Сергей Станишев от БСП, Ивайло Калфин от АБВ, както и представител на ДПС, да седнат на масата на дебатите и всеки да посочи какви, според неговата политическа сила са приоритетите на България, и как те ще се реализират през политиките на Европейския съюз.

Кунева подчерта, че увеличаването на доходите, мерките за по-висок висок стандарт на хората и енергийната независимост на страната са основни цели на Реформаторския блок и са базисни за интересите на България в Европа.За мен образованието продължава да бъде основна тема на ЕС и особено за България, допълни още тя.

Партиите в Реформаторския блок искат да са заедно и след изборите, казва Кунева

Преди изборите за Европейски парламент Реформаторският блок е стабилен. Това каза лидерът на листата за евровота на Реформаторите и лид...

Помолена да коментира кафето, което събра в Кърджали Бойко Борисов и Лютви Местан, Кунева подчерта, че политиците трябва да си говорят формално и по повод. Въпросът, който те обсъждаха, докато пиеха кафе, засяга интересите на ДПС и на ГЕРБ, но какво получават българските граждани? Това ли е начинът, по който искаме да се сформира ЦИК? Затова от Реформаторския блок настоявахме да има професионална ЦИК, за да не се стига дотук, обясни Кунева и допълни, че нарочно не се повдига въпроса за „мъртвите души" в списъците, откъдето идва голямата манипулация на изборните резултати.

Не можаха по-рано да предприемат действия и да не допускат да се стигна до скандал. България с това ли трябваше да влиза в евроизданията? България не е готова с органа, провеждащи изборите, нито със закона, по който се провеждат изборите, което разклаща доверието на хората, разкритикува тя управляващите, като допълни, че са пропуснали да търсят съгласие в името на националния интерес още от първия момент на разработването на Изборния кодекс, а се ползват от всякакви други хватки. Преговорите са професия - тези политици не умеят да преговарят, защото, да се връщат към начало на преговори, след вече приключила процедура, е неуспешен начин да се преговаря.

За избирателната активност на евроизборите тя каза, че не допуска да е по-висока от тази на парламентарни избори, нито се ангажира с броя евродепутати, които РБ ще има в Европарламента. Кунева обаче подчерта, че РБ се бори за максимално доверие от българския избирател и гарант, че това, което е важно за България, ще бъде важно и за ЕС.

На въпрос за партията на Бареков, тя подчерта, че политиката им е твърде еклектична и не включва европейски теми. Кунева предупреди, че очернящата кампания срещу кандидатите в листите влияе негативно на репутацията на България - проблем, който след това ще се отрази на всички български евродепутати и на уважението към гласа им, представлявайки България в ЕП.

Бойко за Калфин: Не, че съм му фен, но много ясно говори

"Слушах господин Калфин, който много по-ясно говори. Не, че съм му фен, но говори много по-ясно". Това заяви Бойко Борисов при гостуван...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика