Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кунева трябва официално да каже дали подкрепя ГЕРБ

14 декември 2015, 09:05 часа • 3171 прочитания

Ръководството на партията на Меглена Кунева Движение "България на гражданите" се събира днес, за да обсъди каква ще е позицията й след решението на ДСБ да минат в опозиция, съобщава БНТ.

Кунева и хората ѝ трябва да решат каква е позицията им след оставката на правосъдния министър, заради орязаните промени в Конституцията. Националното ръководство на ДСБ сне политическото си доверие от правителството и реши да напусне парламентарното мнозинство в 43-то Народно събрание в събота, 12 декември. Петър Москов обаче остава здравен министър, остава член на партията, но напуска заместник-председателското място в ДСБ.

Очаква се партиите от Реформаторския блок да излязат с общо решение във вторник. Според Радан Кънев би било много зряло, ако останалите партии оттеглят подкрепата си за управлението, но министрите им да останат в кабинета. СДС вече обяви, че остава в управлението. Премиерът Бойко Борисов разтълкува поведението на ДСБ като начало за предизборна кампания за президентския вот от страна на Радан Кънев. Борисов коментира, че от негова страна стабилността няма да бъде нарушена, а нови избори няма да донесат нищо добро.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес