Кънчев: ДПС не е грабнала гласовете на ромите

19324
Кънчев: ДПС не е грабнала гласовете на ромите
Снимка: БГНЕС

"Желанието на ГЕРБ да състави коалиционен кабинет на споделената отговорност е „разумно", защото националните интереси трябва да стоят пред тяснопартийните. А колко е искрено това желание, ще си проличи при преговорите." Това каза лидерът на движение „Евророма" Цветелин Кънчев, предаде БНР.

Според него БСП трябва да изслуша мнението на Коалиционния съвет и да направи вътрешнопартиен референдум преди да мисли за такава коалиция с ГЕРБ.

Бареков остава евродепутат

Председателят на България без цензура Николай Бареков се отказа да става депутат в Народното събрание и ще остане евродепутат. Централн...

Според него ДПС не е грабнала гласовете на ромите.

"В кюстендилския десетхиляден квартал „Изток" гласовете за ДПС са 40. В най-големия ромски квартал на България - Факултета, знаете ли колко гласове има ДПС? 42! Е това ли е победа? Господин Местан може да има своите основания да говори така! Може би иска по този начин да изпрати послание към твърдия си електорат, че видите ли, „ако продължавате да упорствате, ние имаме откъде да набавим допълнителен ресурс". Но оттам нататък, вярвайте ми, в областите Враца и Монтана ДПС наистина има пробив, но това не е България", поясни той.

Кънчев разкритикува протестите срещу водачите на ДПС в депутатските листи в Ямбол, Дупница и Кюстендил.

"Не е честно да се реагира по този начин само заради това че Сали е циганин или Илия Илиев е циганин. Не бива така! Макар и да взимат служебно мандатите, без да има гласове за тях, това е законът, а законът важи за всички. Когато е правен този Изборен кодекс, къде са спали хората, които са го правили? Защо не направиха една листа само за гласовете от чужбина? Нещата щяха да бъдат по друг начин! Нямаше да има това напрежение!", категоричен е той.

Манолова: Старият метод за разпределение на мандатите остана в новия Изборен кодекс

Методиката за разпределяне на мандатите не е променяна в новия Изборен кодекс. Това заяви водачът на листата на „БСП - лява Бълга...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com