Кънев: АБВ е против конституционната промяна, но е малка пречка

2910
Кънев: АБВ е против конституционната промяна, но е малка пречка
Снимка: БГНЕС

АБВ не е част от съгласието в 43-ото НС за конституционната промяна – за съжаление, но е факт. Ако разсъждаваме дали тази партия е пречка - да, но малка.

Първанов: Замисляме се за оставането си в коалицията

Не смятаме да играем ролята на пето колело в тази четворна коалиция. Това каза лидерът на АБВ по време на извънредна пресконференция в ...

Това заяви днес съпредседателят на Рорматорския блок Радан Кънев пред медиите в НС по повод констатации на брифинга на ПГ на АБВ, даден по-рано днес, предаде БГНЕС.

Между РБ и АБВ няма подписано споразумение, потвърди Кънев. "По отношение на Бюджет 2016 смятам, че всеки е недоволен, когато се прави бюджет. Конкретно, десетки наши предложения не бяха взети предвид през последните два дни – минаха такива, които се броят на пръстите на едната ръка. Нека да оставим основната отговорност за това на финансовия министър и на правителството, препоръча Кънев. Така, че място за цупене тук няма", отсече той.

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров е човек, назначен на този ключов пост по време, когато Делян Пеевски бе силната фигура в службите за сигурност, коментира още Радан Кънев другата медийна тема. "От първия ден на това правителство ние сме искали неговото отстраняване от поста и около два месеца след създаване на кабинета постигнахме успех и той бе отстранен. Не ме учудва, че неговото отношение към ДСБ е негативно, нашето към него - също", посочи Кънев.

На мен не ми е ясно кой стои зад скандала „Яневагейт”, защото не съм прокурор, каза още депутатът от РБ. "Много пъти дадох политическото решение на тази ситуация, т.е. да бъде овластен независим прокурор, който да разплете и случая, и корупционната мрежа в СГС, и някои деликатни ситуации, като например, финансовите транзакции между двете дами (Румяна Ченалова и Владимира Янева – бел. ред.). Но този скандал трябва да бъде разплетен в рамките на наказателно разследване - тук всичко е в ръцете на г-н Цацаров", заключи Радан Кънев.

БСП и АБВ ще си сътрудничат "по отделни политики" в София

Столичните организации на БСП и АБВ ще си партнират по отношение на процедурата за избор на главен архитект на София, по предложение на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика