Кънев: Със Захариева става ясно, че ГЕРБ и РБ нямат кандидат за правосъден министър

3914
Кънев: Със Захариева става ясно, че ГЕРБ и РБ нямат кандидат за правосъден министър
Снимка: БГНЕС

Екатерина Захариева не е човек с някаква лична отдаденост или традиция в сферата на реформата на правосъдието. Това мнение изрази пред медиите в парламента председателят на ДСБ Радан Кънев, предаде БГНЕС.

Кънев обясни, че отсъствието на ДСБ от зала по време на гласуването на промените в конституцията са силен политически знак.

След като официално бъде представен новият министър на правосъдието Екатерина Захариева, ДСБ ще излязат с позиция. „Освен това в никакъв случай не говорим за човек с някаква лична отдаденост или традиция в сферата на реформата на правосъдието. Не съм изненадан. Обикновено досега в служебните кабинети Захариева заемаше позиция, за която не е намерен друг кандидат. За мен това е ясен знак, че ГЕРБ и колегите от РБ, които останаха в мнозинството, нямат кандидат за правосъден министър. Отново много лоша новина за перспективите пред реформата”, категоричен бе Кънев.

Относно това как ДСБ ще гласуват по евентуален вот на недоверие в областта на здравеопазването, Кънев уточни, че е пределно ясно, че е в областта на здравеопазването няма да подкрепят вот на недоверие. Подкрепяме политиката, която министър Москов провежда, увери той.

От друга страна Радан Кънев посочи, че ако БСП е искала да е градивна част в съдебната реформа е нямало да я направи заложник на Ахмед Доган, Делян Пеевски, ДПС и Сотир Цацаров. БСП можеше много отдавна да разплете този възел, но те предпочетоха чрез мълчанието си да обслужат спирането на реформата, добави Радан Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика