Лидерът на протеста срещу съдебната реформа: Медиите манипулират

20794
Лидерът на протеста срещу съдебната реформа: Медиите манипулират

Съвсем не е вярно, че само аз съм знаела името на правосъдния ни министър. Г-жа Бенатова доста беше обикаляла и не излъчи всичко, заяви Любена Павлова, която е учредител на организация „План Б”. Тази организация правеше протестите срещу съдебната реформа на Христо Иванов и Реформаторския блок.

Павлова обясни пред Нова телевизия, че сдружението ѝ е основано отпреди половин година, за да се бори с корупцията. Тя каза, че „План Б” получавало сигнали от граждани и ги препращало до съответните институции. Не сме плащали на никого, обявили сме си протеста в Общината първи и не сме контрапротест, заяви Павлова.

Лозан Панов: има много въпросителни в съдебната реформа

„За мен има много въпросителни в съдебната реформа“, това заяви, Лозан Панов, председател на Върховния касационен съд, в ст...

Любена обяви, че хората, които многократно бяха показани по медиите да искат оставката на „някакъв министър, на Дянков” и прочие, не били от „План Б”. Ние сме 20-тина души, каза Павлова. И отрече сдружението ѝ да симпатизира на която и да е политическа сила, на който и да е магистрат.

Тя определи за „козметични промени” реформата на Христо Иванов и определи вчерашния компромис между политиците също за имитация на реформа. Никой не го интересува Висшия съдебен съвет (ВСС), освен самият ВСС, смята Павлова. Тя неглижира факта, че ВСС определя как съдебната система работи с думите „днес променяме Конституцията и това означава ли, че дело, влачено с години, в понеделник ще бъде решено”. Трябва да се променят процесуалните закони, категорична беше Павлова.

Беше показана и снимка, на която Павлова подарява знаме на Северна Корея на главния прокурор Сотир Цацаров.

Любена Павлова каза още, че се занимава с писане, доскоро е учила. Правим си сами плакатите, колко пари мислите, че струват, за да се нарисуват плакатите ни? Кой печата плакатите на „Протестна мрежа” – искам и това да попитам, посочи Павлова. Според нея медиите в България не са обективни – трябвало е да покажат повече хора с кауза. Ще внеса иск срещу г-н Георги Марчев за клевета – че сме плащали 20 лева, за да има протестиращи срещу съдебната реформа, добави Павлова. Тя каза още, че медиите били монтирали, лъжели, можело да има провокатори сред протестиращите срещу съдебната реформа, когато беше попитана защо има 14-годишни в протеста, които не знаят дори срещу какво протестират.

Посланиците у нас: Съдебната реформа ще осигури истинско върховенство на закона

Скоро българските депутати ще гласуват по важни поправки на конституцията, за да започне процесът на реформиране на българската съдебна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика