Лукарски си замълча за "Булмаркет", обяви Борисов за най-добрия премиер

4288
Лукарски си замълча за "Булмаркет", обяви Борисов за най-добрия премиер
Снимка: БГНЕС

"Булмаркет" не e обект на проверка от икономическото министерство, защото не е обект на лицензионни режими на министерството. Така икономическият министър в оставка Божидар Лукарски коментира темата с фирмата-собственик на влаковата композиция, която предизвика трагедията в Хитрино, след като му беше посочено, че покрай фирмата изплува името на кипърския гражданин Георгиус Георгиу. Името на Георгиу периодично изплува в българската икономика, като е свързвано с една от най-големите български банки.

Лукарски обяви, че правосъдието трябва да се произнесе дали собствеността би оказала влияние върху застраховка и обезщетение. На въпрос трябва ли да има промяна в закона, за да е ясно кой е собственик на фирми, занимаващи се с опасна дейност, икономическият министър в оставка обясни в ефира на bTV, че "не българското законодателство е измислило офшорните фирми".

Лукарски: Бихме обмислили подкрепа за правителство на ПФ

Предсрочни избори не са добър вариант, бихме обмислили подкрепа за правителство на Патриотичния фронт, каза Божидар Лукарски, министър ...

Ще съставя ли РБ правителство?

Днес ще вземем решение какво да правим с мандата. Нашето мнение - на СДС в Реформаторския блок е (РБ), че животът на това Народно събрание не е изчерпан. Има много работа, която да се свърши. Има нужда да се формира кабинет. Нека да кажем, че изборите така, както са предвидени в началото на пролетта, ще се проведат по старата система, уточни Лукарски.

Той отново повтори, че РБ ще се опита да реализира мандата, който ще бъде връчен днес от президента Росен Плевнелиев. Ще решим заедно правителството, ако има воля в ГЕРБ за това, коментира икономическият министър в оставка.

Трябва да направим опит за консултации с ГЕРБ и да направим опит да реализираме този мандат, посочи още веднъж Лукарски. Според него ситуацията в България като цяло е аргумент, който ще убеди ГЕРБ да подкрепи мандат на РБ.

Ние не правим това с мандата с идеята да управляваме, това не е вкопчване във властта, смята той. Очакваме предложението за министър-председател от ГЕРБ, тъй като е най-логично те да го направят. Чест прави на Патриотичния фронт, че са готови да ни подкрепят. Бойко Борисов е най-добрият министър-председател в това кризисно време, изрази личното си мнение Лукарски.

Референдумът и волята на народа

Лукарски готов: Ако ГЕРБ ни подкрепи, ще направим нов кабинет

РБ няма как да има решение за съставяне на правителство без да има съответната подкрепа от ГЕРБ. Това каза лидерът на СДС и министър на...

Така или иначе основният въпрос (на референдума - бел.ред.) беше свързан с мажоритарната система. Част от политическите лидери измениха своята позиция за референдума. В крайна сметка, българският избирател не трябва да бъде лъган. Той е суверенът и ние трябва да се съобразим с него, категоричен бе Лукарски.

Скандалът със семинара в Несебър

Аз като министър забраних празненствата в Банско на моите колеги в министерството. Аз смятам, че е недостойно това (в Несебър - бел. ред.). Така Лукарски коментира появилата се по-рано информация.

Actualno.com припомня, че служители на няколко регионални дирекции по горите, представители на природни паркове и Общинското предприятие „Туризъм публични прояви и атракции” на Шумен се събраха на скандален семинар в деня на национален траур за жертвите от Хитрино.

Директорът на общинското предприятие "Туризъм публични прояви и атракции" в Шумен Ваня Стоянова заяви пред bTV, че всъщност се е състоял семинар-обучение на тема туризъм. По думите й купон и банкет не е имало, а само вечеря. Мероприятието е било планирано отдавна и нямало как да бъде отменено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика