Малина Едрева: Държавността и демокрацията не са даденост, нека се погрижим за тях

3827
Малина Едрева: Държавността и демокрацията не са даденост, нека се погрижим за тях
Снимка: Архив

“Държавността не е даденост, нито парламентаризмът като единствената реална форма на демократична власт. В собствената ни история имаме болезнения пример как лесно се губи той и какви последици носи тази загуба“. Това написа във Facebook председателят на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет Малина Едрева.

“След два дни имаме отговорността да изберем парламент, който да излъчи правителство. То от своя страна да управлява от името на всички ни. Да намира най-правилните и приемливи решения. Да не си позволява да разделя гражданите си на „умни“ и „прости“, да не раздава „присъди“, защото това е работа на съдебната власт и на никой друг. Сред богатия каталог от кандидати за моя глас аз ще търся тези, които имат конкретни идеи какво искат да постигнат за страната ни и по-важното как планират да ги изпълнят“, пише още тя.

Малина Едрева: Езикът на омразата няма място по улиците на София

„От името на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет искам да поздравя кмета на София, че за поредна година не съгласува п...

“Универсални решения няма, нито един ясен и лесен път, по който да управляваш. Разделеното ни общество има нужда от дебати, има нужда избраниците му да имат смелостта да седнат на една маса и да чуят различното мнение. Да работят, за да градят, а не просто да отричат и да противопоставят. Тъжно е, че толкова много от кандидатите за власт всъщност не са кандидати да управляват. Нямат дори желанието да обсъждат възможни решения. Някои от тях явно смятат, че за да стигнеш до властта не е нужно да имаш свои идеи, достатъчно е да създадеш повечко хаос, разделение и омраза. С такива похвати не можеш да управляваш ефективно, но можеш да си осигуриш местенце в парламента или общински съвет, партийна субсидия, ефирно време, последователи във Фейсбук. Получаваш всичко това, а не носиш отговорност за нищо“, категорична е Едрева.

“Тъжно ми е, че чух толкова кандидати за депутати да се застъпват за идеята за служебен кабинет. Това не е нищо повече от доброволен отказ от парламентаризъм, отнемане на възможността на различни представители на народа, избрани от него, да съставят правителство. Тъжно ми е и, че кандидати за власт, които не показаха лицата си нито по време на кампанията, нито преди това, искат да се намали представителността на гражданите в институцията Народно събрание. Тъжно ми е да чувам как още неизбрания парламент ще „изгасне като мокър фас“. Така гасне и самата идея за парламентаризъм, за демокрация“, пише още председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС.

Според нея обаче, всичко зависи от всеки един глас в урните в неделя. “Аз, както винаги досега, ще гласувам „За“, а не „Против“. Да си противник е лесно, трудното е да градиш. Надявам се и вие да гласувате „За“ - за добри идеи, за отговорни личности, за да намерим начин да продължим да живеем заедно и след изборите. Информирайте се и какво е изборният процес всъщност, как трябва да се случва той. Следете дали всичко е честно и прозрачно. Нека не позволим на никого да ни отнеме гласа с манипулации на самия процес или чрез делигитимирането му с клевети, невярна информация или измама, поднесени в деня на вота, каквито опити също помним. Държавността и демокрацията не са даденост. Нека се погрижим за тях!“, призовава още Малина Едрева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика