Мангъров: Целта на сертификатите е да се накарат хората да се набоцкат

14548
Мангъров: Целта на сертификатите е да се накарат хората да се набоцкат
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Като медицински абсурд определи имунологът доц. Атанас Мангъров налагането на сертификатите за ваксинация срещу COVID-19 в ЕС. По думите му, целта е не удостоверяване на безопасност, а да бъдат накарани хората да се набоцкат. За да минеш европейска граница, трябва или да покажеш цифров сертификат, или отрицателен тест. В страни като Гърция, за да влезеш на обществено място трябва да покажеш такъв сертификат или да удостовериш, че може би не си заразен със съответни тестове, което е медицински абсурд, каза доцентът.

Той отбеляза, че според условията, сертификат мога да получат прекарали заболяването, обаче прекарването се установява не с наличие на антитела, а чрез това, че човекът 6 месеца назад е имал положителен тест и е бил карантиниран. "Като се има предвид, че чувствителността на тестовете е 70%, човекът може да е бил положителен, но да е нямал COVID-19 и обратното, т.е. за да се установи дали някой е изкарал заболяването и има имунен отговор, би следвало да се изследват антителата, което не се прави", посочи имунологът.

Другото условие, за което се издава сертификат, е човек да има съответен брой ваксини, но само от сертифицираните от ЕМА, обаче това, че някой се е ваксинирал, не означава на 100%, че той има нужния имунен отговор, отбеляза още експертът. Това дали ваксината е дала нужния ефект се установява по правилата на медицината - дали имунизираният има или няма антитела, обаче това се пренебрегва и се гледа дали човекът е набоцкан или не, което е странно, добави Мангъров.

Румен Петков: Трябва да подкрепим Бойко Рашков в борбата му с купения вот

За пръв път от години МВР полага огромни усилия в битката с купуването на гласове: превенция, профилактика и незабавна реакция на постъ...

Той се противопостави и на разпоредбата, че човек не може да получи сертификат, ако е изкарал COVID-19, но не си е правил тест и не е бил под карантина, а има антитела (т.е. доказателство чрез бърз кръвен тест). "Това се случва в 80% от случаите, при които заболяването протича безсимптомно", посочи имунологът. "Хора, които имат антитела за момента не могат да удостоверят, че имат имунен отговор и са принудени да се ваксинират, което е безсмислено", коментира той. Ако се разсъждава така, излиза, че целта на тези сертификати е не да се удостовери, че човек е безопасен, а просто да се накарат хората да се набоцкат, добави той.

Същевременно хората се призовават да са отговорни, да пазят другите и да се ваксинират, но първо човек трябва да подпише информирано съгласие, че всичко е на негова лична отговорност и ако нещо се случи, няма да бъдат отговорни производителите или държавите, които са го накарали да се ваксинира, отбеляза още Мангъров.

Той съобщи, че според излязъл наскоро мета-аналаиз въз основа на данни от Израел, където има масова имунизация, всеки 100 000 направени ваксини предотвратяват 6 допълнителни случая от COVID, но същевременно се казва, че тези 100 000 ваксини водят до 4 странични реакции, в това число смърт. "Излиза, че за да спестим 6 допълнителни смъртни случая от COVID трябва да приемем 4 смъртни случая от ваксините, което е доста неприемливо от медицинска гледна точка", коментира Мангъров. Той съобщи още, че авторите на анализа призовават правителствата да преосмислят своята политика за масова ваксинация, която така или иначе се намира в третата фаза на клинично проучване.

"Хубаво е човек да бъде отговорен, но нека тази отговорност бъде споделена, а не прехвърлена изцяло на този, който се ваксинира, независимо дали разбира или не това", категоричен е Мангъров. По думите му, с тези мерки всичко, за което беше създаден ЕС, отива по дяволите и всяка страна започва да гледа на себе си като на някакъв остров.

АБВ: "Булгартрансгаз" разходва милиони евро в нарушение на законите

Ръководството на „Булгартрансгаз“ не само провали всеки значим проект за газопреносна мрежа, но е разходвало милиони евро е...

Като мракобесни определи налаганите CОVID-мерки лидерът на АБВ Румен Петков. "Няма как да не стигнем до извода, че това е най-мрачният корупционен акт от Втората световна война, най-мрачният акт на мракобесие и човеконенавистничество", заяви той, убеден, че сертификатите за ваксинация се налагат с единствения мотив да се реализират ваксините, които бяха поръчани.

Лидерът на АБВ продължава да настоява за разследване на СЗО за това, което наложи като отравяне на атмосферата, като ограничителни мерки и като мерки, пораждащи корупция. "Да се направи анализ на замърсяването на околната среда в резултат на мерките – брой произведени и употребявани маски, предпазните облекла и средства", настоява още той. "Въпросът за околната среда е ключов и от него никой не може да бяга, защото може да има Парижки споразумения, но не оценим ли това, което сме си причинили в последната година и половина, означава, че не се интересуваме реално от грозните решения на институциите, а се интересуваме и сме зависими от това кой какъв рушвет е взел", посочи Петков.

Трябва да се изиска обяснение от всяка държава-членка на ЕС за съдбата на поръчаните ваксини и да е ясно, че те бяха заявени под диктата на ЕК, както и да е ясно, че сме си ги платили ние - гражданите, подчерта той. "Фирмите-производителки, без особен опит в производството на такива ваксини, не са дружества, изградени на базата на човеколюбието и стремежа безплатно да подкрепят човечеството", отбеляза още Петков.

Никой не иска да оцени наличието на антитела в организмите ни като най-добро средство за предпазване на другите и никой не иска да направи такова изследване, подчерта лидерът на АБВ и заключи: "Очевидно всички ръководства на институциите – ЕС, ООН, СЗО, са оплетени в тази мракобесническа схема, но ще дойде време за такъв тип разследване".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика