X
 
 

Манолова със сигнал до главния архитект на София за незаконни къщи на Витоша

6782 3
Манолова със сигнал до главния архитект на София за незаконни къщи на Витоша
Снимка: БГНЕС
„Приятели, днес, нищо че е събота, изпратихме сигнали за застрояване на частни домове в рамките на природен парк „Витоша”. Със сигурност нашата проверка установи четири частни къщи, построени в парка през последните години извън законовите регламенти, но по-тревожното е, че още 150 имота в парка могат да ги последват. Става дума за корупция, видима и с просто око на картите, които публикуваме.” Това написа Мая Манолова на страницата си във Facebook, като публикува скици и карти за незаконно строителство в рамките на природния парк, както и сигнала, за който съобщава. Тя допълва, че с екипа й са адресирали този сигнал до няколко институции с искане да се направят проверки на посочените четири имота и да се предприеме, чрез Подборния устройствен план, преотреждане на други 150 имота в парка, които вероятно ще бъдат застроени по същата схема.

„Аз и моите колеги от екипа – Войслав Тодоров и Любомир Попйораднов, изпратихме днес сигналите до главния архитект на София, до новите двама районни кметове на „Панчарево“ (независим) и на „Витоша“ (ГЕРБ/СДС), до членовете на архитектурната комисия в СОС, до директора на парк „Витоша” и др. Публикуваме и сигнала. Ето няколко институции, които ще проверим в чия полза работят – в частна – в интерес на приятели с възможности, или в публична – да пазят парка „Витоша” от бетон, както е написано в няколко закона”, пише също Манолова.

Съдът отряза Манолова за повторно преброяване, засега (ВИДЕО)

  Софийският административен съд не разреши засега повторно преброяване на бюлетините от местните избори за кмет на София. Днес ...

Според информацията, Манолова и екипът й са направили „проверка на двата имота, които след заповед на министър Нено Димов се изключват от обхвата на парка. Те са урегулирани от Общината, което е задължителна процедура преди застрояване. „За по-големия от тях има интересен факт: става по времето на г-н Борисов като кмет“, посочва Манолова също. „Но това не са единствените такива имоти. Около 150 терена в природния парк са със същия статут. От 2005 г. насам, след приемането на Плана за управление на парка, са застроени 4 имота. Един от тях получава разрешение дори след влизането в сила на Общия устройствен план на София, което за нас е безпардонна корупция. Кой е човекът, успял да получи такова благоволение от Общината и екипа на г-жа Фандъкова? Кои са другите трима? Кои са останалите 150? И кой е виновен – те, че опитват? Или администрацията на кмета Фандъкова – че им позволява? Именно за да се разбере, внесохме искане за проверка на законността на строителството”, пише Манолова.

Според нея „решението е просто: тези 150 имота трябва да се преотредят и да се включат в парка чрез промени в подробните устройствени планове”.

„Остава да видим дали Общинският съвет и администрацията на г-жа Фандъкова ще го направят. Кой ще е „против” да се запази парка „Витоша”? И кой ще е „за” и „въздържал се”? С интерес ще наблюдаваме. Ще инициираме срещи с общински съветници и районните кметове, за да обърнем специално внимание на проблема”, пише още Манолова.

Тръгва делото за касиране на кметските избори в София (ВИДЕО)

Вотът за кмет на София влезе в съда. Днес е делото на Мая Манолова за касиране на изборите. На 11 ноември Манолова внесе 11 тома с док...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Иванов 3 Иванов преди 1 седмица Профил на трол?
    Явно Мая Манолова се опитва да съживи политическата си кариера, но няма да излъже отново софиянци! С хората като братя Галеви и фараон Цветан Василев зад гърба й, няма място в политиката у нас!
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Имаше една къща, то още си я има, която се намира на Беловодски път в Бояна, съвсем в гората. Нея един кмет, дето сега е премиер, а после президент щеше да я бута. Незаконна била. Не я бутна като кмет. Не я бута като премиер. Да видим като президент или патриарх, дали ще я бутне.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Айдеее,започва се...мафията герб !!!!
Последно в Актуално