Мартин Благоев, партия МИР: Необходим е рестарт на политическата система*

1422
Мартин Благоев, партия МИР: Необходим е рестарт на политическата система*
Снимка: ПП "МИР"

"Необходим е нов морал в политиката. Трябва да сложим край на лъжата, беззаконието и корупцията. Трябва да се укрепят законността и държавността и един от основните приоритети на партия МИР е извършването на истинска реформа в съдебната система, както и въвеждането на електронното правителство. Само така ще успеем да върнем нормалността, справедливостта и доверието в институциите“, заяви водачът на листата на партия МИР в област Сливен Мартин Благоев.

Той е адвокат по търговско право е и изтъкнат юрист по наказателно право, като осъществява процесуално представителство пред съда по наказателни и граждански дела и защита. Работил е като главен юрисконсулт на водещи компании в област Сливен, а в момента успешно развива и свой частен бизнес. Завършил е Икономическия техникум „Д-р Димитър Табаков“ в Сливен и право в Бургаския свободен университет.

„Партия МИР предлага да се подготви, да се обсъди и чрез Национален референдум да се приеме нов Обществен договор. Основното в новия Обществен договор ще бъде приемането на Етични правила и норми, които напълно да съответстват на историческите традиции, на народопсихологията на българите, както и на нормите на православната етика. Чрез новия Обществен договор ще бъдат гарантирани позитивните права на гражданите, както и създаването на възможност те да изпълняват възложените им задължения и отговорности. Предлагаме в новия Обществения договор да се разпишат необходимите регламенти за пълното въвеждане в действие във всички сфери на обществено-икономическия живот на страната на структуроопределящите принципи на свобода и справедливост, с гаранции за тяхното балансирано и едновременно прилагане от всички и навсякъде“, заяви още адвокат Мартин Благоев.

Той подчерта, че партия МИР винаги е давала решения на конкретните проблеми и в сегашната ситуация, в която страната се намира в енергийна, политическа, социална, икономическа и морална криза, партия МИР дава конкретни решения как страната да преодолее всяка една от тези кризи. Според него е необходим рестарт на политическата система в България и единственият начин това да се случи е чрез промени в Конституцията на България и да се въведе мандатност до 2 мандата за всички публични избираеми длъжности (общински съветници, кметове, народни представители).

„Какво можем да направим, за да се реализира всичко това? Отговорът е ясен – всички българи да излезем и масово да гласуваме на 2-ри април. Само така ще можем да променим всичко, което се случва в България през последните 33 години, както и управлението ще получи истинска легитимност, каквото през последните години нямаше. Легитимността всъщност произтича не от официалните закони и актове, а от общественото одобрение, което държавното управление поражда в управляваните. Тя е резултат от нерегламентирани норми или ценности, които подлежат на съгласието и одобрението на мнозинството граждани. Тези две условия трябва да съществуват кумулативно т.е. заедно. В противен случай винаги ще сме изправени пред един и същ проблем, а именно легитимността и недоверие в институциите и държавата като цяло. От тези две условия зависи нормалното функциониране на демокрацията ни.  Те са необходими, за да предизвикаме началото на рестарта и истинската промяна, а не поредната подмяна, както се получи през последните години в България“. Това заяви още водачът на листата на партия МИР в област Сливен Мартин Благоев.

Той призова българите да излязат и масово да гласуват на 2-ри април, за да може България да излезе от омагьосания кръг на недоверие, в който се върти в продължение на 33 години вече.

„Крайно време е да спрем лъжата и подмяната и да укрепим устоите на демокрацията и държавността в България. Време е за МИР и нов модел на развитие и активни граждански действия“, заяви водачът на листата на партия МИР в област Сливен Мартин Благоев и призова българите да подкрепят новия морал и новото поколение в българската политика – партия МИР с номер 16.

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване за предсрочни парламентарнии избори 2023 г. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com