Мартин Димитров и Петър Славов стартират "Гражданска платформа"

3658
Мартин Димитров и Петър Славов стартират "Гражданска платформа"
Снимка: БГНЕС

Народните представители от гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов стартират уебсайт, в който граждани ще могат да споделят и обсъждат законодателни предложения, да задават въпроси и да подават сигнали.

Името на проекта е "Гражданска платформа" и вече е достъпен на адрес gplatforma.eu. Основната цел на "Гражданска платформа" е да бъде посредник между гражданите и представители от законодателната и местната власт.

БНБ ще трябва да каже какви бонуси за взели управителите й преди фалита на КТБ

Българската народна банка трябва да обяви как членовете на Управителния ѝ съвет са разпределили бонусите си, получени преди фалита на К...

Гражданска платформа е инициатива на сдружение „Граждански блок“, целяща да бъде проводник на идеи и сигнали от обществото, като Димитров и Славов са представители на сдружението в гражданския съвет към РБ. Освен двамата народни представители, участници в сдружението са още кметове, общински съветници, представители на неправителствения сектор и гражданското общество.

Форумът на Гражданска платформа дава възможност на всеки да опише своята идея или въпрос, да я сподели в социалните мрежи, като предизвика дискусия и така да събере подкрепа. Предложенията, получили най-голямо одобрение сред участниците във форума, ще бъдат предвижени към отговорните за тях органи. След това модераторите на сайта периодично ще обновяват информацията. По този начин гражданите ще могат да последят целия процес по осъществяването на тяхната идея изцяло онлайн, предаде OFFNews.

"Основната ни идея е всеки да може да постави проблем, който, получавайки подкрепа и от други участници, да се разработи и постави пред съответния държавен/общински орган от съветник или народен представител. Повече подкрепа от участници във форума - по-голям приоритет на предложението. Гражданска платформа има амбицията да даде трибуна и участие в мониторинга над изпълнителната власт на широк спектър представители на гражданското общество. В голяма степен това е продължител на гражданското начало в Реформаторския блок, което голяма част от партиите неглижираха ", обясни Петър Славов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика