X
 
 

Медийната комисия отхвърли промените в Закона за радиото и телевизията

577 0
Медийната комисия отхвърли промените в Закона за радиото и телевизията
Снимка: БГНЕС
С 6 гласа "за", 4 "против" и 8 "въздържал се" депутатите от комисията по култура и медии в парламента отхвърлиха предлаганите от БСП промени в Закона за радиото и телевизията, предаде БГНЕС.

"Предлагаме да не се правят ограничителни квоти за българска музика, а да се създаде механизъм за мотивиране. В ролята на обществените медии влиза защитата на българския език, културата. Работа само на обществените медии ли е обществената функция?", каза депутатът от БСП Антон Кутев. Тома Биков от ГЕРБ заяви, че "не се съмнява в добрите намерения". "Въпросът е да изчислим доколко тези намерения ще се реализират като добри действия. По отношение на Фонда съм скептичен да има такъв фонд. Той е вкаран по модел на ВВС. Реалистичното е, че хората няма да платят таксите. Фондът, ако бъде създаден, ще отнеме административен и финансов ресурс. Ако ние ще създадем още една структура, която ще дублира СЕМ или да бъде под неговата шапка смятам, че ще създадем работни места. По-добре е да ги подсили и да имам административен капацитет", каза още Биков.

Рашидов заговори за цензура на медиите заради "Апаратментгейт", иска нов закон

Всяка публична личност, която има влияние върху обществото, да декларира имуществото си подобно на политиците. Такъв закон е готов да п...

Председателят на комисията по култура и медии Вежди Рашидов каза, че иска да има българска музика, но онази, която искаме да слушаме. "Тук говорим коя е онази селекция, която хората желаят да я слушат. Имаме тежък проблем - дефицита на телевизията, с който да се справим, да има спокойствие, да има информация. Това ни е тежкия проблем - 50% изчезва журналистиката. Кой е големият проблем - как да направят реформите в обществените медии. Основното е да са правдиви, гледаеми и нужни. Медии без пари няма как да станат", подчерта Рашидов.

Още по темата четете в този материал.

Actualno.com

Етикети: