Мерджанов: Правителството подценява проблема с бежанците в България

2598
Мерджанов: Правителството подценява проблема с бежанците в България
Снимка: БГНЕС

Правителството продължава да подценява проблема с бежанците в България. След специално проведена оперативка със своите министри, премиерът дори не се яви да оповести своите решения. Така Атанас Мерджанов от БСП коментира позицията на правителството за бежанската криза.

"Може би, защото решения няма. Продължаваме да мислим, че нечии големи началници ще се справят с бежанската вълна вместо нас. Вицепремиерите Кунева и Бъчварова са натоварени с огромно предизвикателство, с което не могат да се справят и не му прави чест на Борисов да се крие зад тях", подчерта Мерджанов.

Атанас Мерджанов: Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС беше злощастно събитие

„Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС беше злощастно събитие и за предишния парламент, и за БСП. Ние понесохме много ...

На специалния си брифинг правителството приветства новата програма на Европейската комисия, според която в България ще пристигнат над 2000 бежанци от други страни-членки на ЕС.

"Тази позиция не отчита факта, че ние сме гранична страна и че при нас бежанският поток не се очаква да спре. Правителството трябваше да убеди европейските институции, че България е от страните, чиито капацитет за прием е почти изчерпан. За нея не следваше да се определят нови квоти за прием от вътрешността на Съюза, а да й се помогне да посрещне наплива, който идва отвън. Това е криворазбрана солидарност, защото тези нови 2000 души не искат да живеят у нас. Как ще ги задържим тук? Насила?", пита Мерджанов.

По-рано днес вицепремиера Румяна Бъчварова, Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Даниел Митов също оповестиха позицията на правителството за бежанската криза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика