Мирослав Найденов: Не може да се прави голям бизнес без политически протекции

552
Мирослав Найденов: Не може да се прави голям бизнес без политически протекции
Снимка: БГНЕС

Ясно е, че голям бизнес без политическа протекция не може да се прави. Така бившият министър на земеделието и настоящ председател на Съюза за стопанска инициатива Мирослав Найденов отговори в студиото на „Лице в лице” на въпроса може ли в България да се прави бизнес, без да се разчита на властта.

Той обясни, че е решил да оглави съюза като „предизвикателство” към себе си и че в нещо членуват малките и средни фирми, които не се хранят от обществени поръчки и почти не получават европейско финансиране. Амбицията му е ССИ да стане своеобразен омбудсман на малкия бизнес, като вече са покрити изискванията за национално представена работодателска организация с няколко хиляди фирми и над 100 000 заети в тях.

Докога бизнесът ще е подчинен на политиците? „Докато има само голям индустриален бизнес, който зависи от политическата конюнктура, а няма малък силно развит такъв”, отговори Найденов.

Мирослав Найденов: Даниел Митов бездейства нарочно за ситуацията с границата

20-25% ще е орязването на пенсиите, като става въпрос обаче за новоотпуснатите пенсии в Гърция. Предложението на гръцкото правителство ...

Като бивш агроминистър, той похвали действията на прокуратурата в Държавен фонд „Земеделие”, като отбеляза, че отдавна е имало очаквания за действия там.

„Половината от финансовия пакет от този програмен период ще мине през фонд „Земеделие” – Програмата за развитие на селските райони и директни плащания за земеделците. Близо 15 млрд. за целия програмен период; това е по-голям финансов ресурс, отколкото на някои от средните банки в България”, посочи Мирослав Найденов пред bTV.

Той изрази надежда, че компетентните органи са се намесили преди еврокомисията да е констатирала тежки и системни проблеми, защото има риск от частично или пълно спиране на средствата. Бившият министър напомни, че изкупните цени тази година са рекордно ниски и лишаването от европейски ресурс би имало ефекта на „катастрофа” за стопаните.

Тази катастрофа, отбеляза Найденов, може да доведе и до политическа нестабилност, защото става дума за водещ отрасъл в икономиката ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика