X
 
 

МО купува два кораба "минни ловци" за 2 млн. евро

5027 6
МО купува два кораба "минни ловци" за 2 млн. евро
Снимка: ship-hunters.be/
Два кораба "минни ловци" купува Министерството на отбраната за Военноморските сили. Общата им стойност е почти  2 млн. евро. Доставката им пък е с прогнозна стойност 2 млн. лева без ДДС.

На 6-ти декември Народното събрание ратифицира договора между правителството на България и на Нидерландия за закупуване на минен ловец „Мааслуис” и „Хелевутслайс” от клас „Трипарти“.

САЩ похвали България, че дава приоритет на военната модернизация

Посолството на САЩ с удоволствие съобщава, че България получава признание от DipNote - официалният блог на Държавния департамент на САЩ...

Три дена по-рано – на 3-ти декември Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за доставката им от пристанище Ден Хелдер в Кралство Нидерландия до пристанище Варна.

Договорът е подписан на 7 ноември т.г. от нидерландска страна, а на 11 ноември - от българска.

Придобиването на минните ловци е част от реализирането на проект за доразвиване на способности за противоминна война, разработен по изискванията на „Ръководство за проектно управление в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия".

 

МО: Превъоръжаването на армията ще насърчи икономическия растеж

„Превъоръжаването и модернизацията на Въоръжените сили на Република България е от съществено значение за развитието и поддържан...

В резултат на изготвения в Министерството на отбраната военно-икономически анализ бил направен изводът, че придобиването на двата минни ловци ще повиши значително способностите на Военноморските сили за водене на противоминни операции и е икономически целесъобразно.

По силата на Договора българската страна следва да заплати сумата от 1 996 000 евро за придобиване на двата кораба, които според договора „не са в оперативно състояние от 2009 г.“.

В поръчката за транспортирането им, освен всичко останало, е пояснено, че изпълнителят трябва да  проектира и изработи фундаменти за разполагане на корабите на борда на транспортния кораб.   

Каракачанов иска трите проекта за модернизация на армията да се движат паралелно

Проектът за модернизацията на военноморските сили се забави с една година заради ДДС-то. Днес е последният ден, в който се доработва ак...

Двата кораба са със следните данни: водоизместване - 536 тона (528 тона празен); дължина - 51.5 m (169 ft); ширина - 8.96 m (29.4 ft); височина: 18.5 m (61 ft); газене: 3.6 m (12 ft).

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Тъй като тези железа не могат да се движат и за нищо не стават, предлагам да се потопят край нос Корекя, за да се развъждат миди ! Голям урожай ще има, гаранте - бетон арме .
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Те не са от желязо!)
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Значи начело гемията Дръски и тези особенно "способни" бойни единици, които пък дори не могат да се движат ... та това кой риболовен флот ще бъде - 1, 2, 3 или десети . Смях, Чорбар Плондер морски флот организира . Пуснете циганите да ги разкостят, та да вземат някой лев за циганетата да има по Коледа .
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Направо си е подарък за нашите ВМС.Построени са в Холандия и първите корабособственици са холандските ВМС.Което е гаранция за доброто им техническо състояние.Надлежно оборудвани със съответната апаратура и въоръжение ,са си сериозен проблем за подводниците.
  : 6 !
 • Ано мноо яки 2 Ано мноо яки преди 2 месеца Профил на трол?
  нашия флот ката маке армия и халбански флот! С лопата ша я убиеш!! 500 тона ,ама калащникоф или ротната ше гу пратят да лави раци по дъното!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Шкембе Тулума купува не скрап а бракуван скрап : " двата кораба, които според договора „не са в оперативно състояние от 2009 г.“. Което значи, че и на буксир няма да се движат . Изчистваме негодните железа от моргите на западняците - като им ги плащаме . Той ще дойде Видовден ...