Московски: Без мое знание имаше подписан договор за почистване на Летище "София"

2611
Московски: Без мое знание имаше подписан договор за почистване на Летище "София"
Снимка: БГНЕС

Имаше подписан договор с фирмата, спечелила обществената поръчка за почистване на Летище „София” преди спирането й, но без мое знание.

Това каза по време на блиц-контрол в ресорната парламентарна комисия министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, предаде „Фокус”.

С 14% са се увеличили пътниците през летище София в началото на годината

През първите два месеца на годината преминалите през летище София пътници са се увеличили с 14 на сто. Общо са били обслужени 641 807 д...

В отговор на въпрос, свързан с прекратената обществена поръчка за концесия за почистване на Летище "София" и дали има подписан договор с аутсорсинг фирма, преди да е спряна поръчката, Московски коментира: „Действително подписан договор с изпълнителя имаше”.

Транспортният министър посочи, че в договора е имало клауза за прекратяване. „Самата фирма е преценила, че няма нужда да продължават”, коментира той.

„Имаме няколко такива процедури, които сме спрели, след приключването на концесионните процедури, защото не е коректно да се стигне до предоговаряне”, заяви министърът.

„Всеки доказано виновен ще понесе отговорността си”, каза той по отношение на това защо договорът за аутсорсинг е подписан без негово знание. Московски поясни, че почистването не е основната вид дейност на Летище „София”, а е съпътстваща такава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика