Московски: Има системно недоверие и за това са виновни политиците

12370
Московски: Има системно недоверие и за това са виновни политиците
Снимка: БГНЕС

След консултациите при президента категорично беше постигнат консенсус, че българските банки са най-ликвидните банки в Европа и не представлява никакъв риск в момента банковата система. Коментарът направи в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски. Той призова хората да се успокоят, защото няма никаква причина за смут и паника.

Бойко Борисов не е изтеглил и лев от своите пари от нито една банка. Има системно недоверие и за това са виновни политиците, подчерта Московски. Политиците трябва да спрат да лъжат хората преди избори. Kогато лъжат се изкривява реалността и се стига до системно недоверие във всички сектори на нашия живот, бившият министър на транспорта.

3,3 млрд. лв. подкрепа за българските банки одобри ЕК

Европейската комисия одобри схема за предоставяне на ликвидност на българските банки на стойност 3,3 млрд. лева. Механизмът ще предост...

Бъдещият служебен премиер ще трябва да може да направи няколко бързи конкретни действия и да разговаря с всички институции равнопоставено, каза депутатът от ГЕРБ. Той допълни: Заявили сме, че всичко, което е в полза на българските граждани, ще бъде подкрепено в парламента. Има приоритети, които ще бъдат разгледани следващия месец в парламента и на база на тях, след консултации, и ще бъде избран от президента най-подходящия формат на служебния кабинет.

Със сигурност всички ще подкрепят криминализиране на злонамерени атаки срещу банковата ликвидност и стабилност. Със сигурност е възможно да се обединим за разширяване правомощията на БНБ, коментира Московски възможните законодателни промени в рамките на този парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика