МС ще определи тарифите за предизборното отразяване

10927
МС ще определи тарифите за предизборното отразяване
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева

Проект на постановление и приемане на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети ще заплащат участието си предизборните предавания за евровота на 25 май по БНТ и БНР е сред точките, които са включени в дневния ред на Министерския съвет за 9 април, предаде БГНЕС.

Очаква се МС да приеме постановление, според което цените ще са аналогични на тези от предизборната кампания през 2013 г. Кампанията ще се отразява чрез клипове, диспути и други форми, договорени с представители на партиите, коалициите и инициативните комитети по реда и при условията, регламентирани в Изборния кодекс.

На заседанието се очаква министрите да обсъдят проект за одобряване на картата на регионалните помощи за периода 2014-2020 г. По предложение на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова, Министерският съвет ще разгледа и одобри проект на решение за приемане на отчета за дейността на управителния съвет на националния компенсационен жилищен фонд за 2013 г. Изменение и допълнение на списъка с държавни дружества, при чиято приватизацията се допуска плащане с непарични платежни средства също ще бъде сред точките, които министрите ще обсъдят.

Сред внесените проекти от страна на министъра на финансите Петър Чобанов са този за приемането на тригодишен план за действие при изпълнението на националната програма за развитие "България 2020" за периода 2014-2016 г., както за изменение и допълнение на наредбата за реда за внасяне и разпределяне на задължителните осигурителни вноски и вноските за фонд "гарантирани вземания на работниците и служителите".

Очаква се МС да одобри и решение за възлагане на председателя агенция "Пътна инфраструктура" да сключи договор за покупка на имоти в полза на държавата. Целта е след това те бъдат предоставяни за безвъзмездно за управление на ведомството.

На редовното заседание на МС се очаква да бъде гласувано постановление за приемане на устройствен правилник на "Авиоотряд" 28, което е внесено от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика