На 30 май сутринта ще се гласува четвъртият вот на недоверие срещу Орешарски

26665
На 30 май сутринта ще се гласува четвъртият вот на недоверие срещу Орешарски
Снимка: БГНЕС

На 30 май, след 9:00 часа сутринта, ще има гласуване по четвъртия вот на недоверие срещу кабинета Орешарски. Вотът беше внесен от ГЕРБ и е заради провала на правителството в сектор "Енергетика".

Очаквах, че опозицията е искала да ми зададе някакви въпроси по дебата. Осведомих се как върви той, но не виждам какво повече мога да кажа аз в сравнение с това, което каза енергийният и икономически министър Драгомир Стойнев. Това каза премиерът Пламен Орешарски, който се появи в самия край на днешните дебати по четвъртия вот на недоверие срещу правителството му. При появата му групата на ГЕРБ буквално запя "Оставка" и напусна залата още преди първата дума на премиера.

Местан отново се извъртя, не искал предсрочни избори

Вотът от неделя е вот за ДПС. Избирателят не ни даде мандат да искаме сега предсрочни избори, заявява лидерът на Движението за права и...

Орешарски заяви, че не е искал да отмени днешната си среща с италианския премиер Матео Ренци, защото това е щяло да нанесе вреда на външната политика на страната. Припомняме, че Ренци отказа да се срещне с българския минситър-председател в края на миналата седмица (23 май), като не даде обяснение защо отлага срещата.

При сегашното положение не виждам смисъл да повтарям вече казани експертни аргументи, продължи Орешарски пред останалите депутати от БСП, ДПС и "Атака". А председателят на Народното събрание Михаил Миков побърза да го подкрепи с думите, че „имало само подвиквания, не официални искания за въпроси, не им обръщайте внимание, г-н премиер”.

Визитата на Орешарски в Италия

Премиерът Матео Ренци твърдо подкрепя изграждането на "Южен поток", заяви Пламен Орешарски в края на посещението си в Рим, където имаше аудиенция при папата и среща с италианския си колега, предаде БГНЕС.

Българският министър-председател потвърди, че е поздравил Ренци за добрия резултат на изборите и коментира, че "Южен поток" е важен проект в регионален и европейски аспект. Вчера обясних на председателя на ЕК г-н Барозу, че чакаме коментари от експертите на г-н Йотингер, което е договорено на срещата между министър Стойнев и него, продължи премиерът.

ГЕРБ поиска почивка, докато Орешарски не дойде в НС за вота на недоверие

Парламентарната група на ГЕРБ официално поиска да бъде обявена почивка по дебатите по четвъртия вот на недоверие срещу кабинета на Плам...

Освен коментари, чакаме и техните редакционни поправки, за да ги отразим при второто четене на закона. Има си срокове, председателят Барозу ми каза вчера, че има критични коментари, но нека ги видим, завърши Орешарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com