На ниво комисия депутатите одобриха снемане на имунитета на Сидеров

4591
На ниво комисия депутатите одобриха снемане на имунитета на Сидеров
Снимка: БГНЕС

Временната комисия на Народното събрание, създадена за снемане на имунитетите на Волен Сидеров и заместника му в "Атака" Десислав Чуколов, разреши те да останат без депутатска защита и да бъдат задържани от органите на реда. Това съобщи "24 часа".

Поводът е нахлуването на Сидеров и Чуколов в НАТФИЗ в средата на октомври. Припомняме, че на 25-и октомври, в деня на първия тур на местните избори, Сидеров отново нахлу в учебното заведение. Наложи се да бъде изведен от кордон полицаи, а беше и ударен при ескалирането на напрежението.

Татяна Дончева: ГЕРБ ги устройваше телевизиите да показват Сидеров, вместо как се фалшифицират резултати

Тези местни избори показват една негативна еволюция, започнала през 2005 година, когато започнаха да се купуват избирателни комисии. То...

За снемането на имунитета са гласували единодушно всички присъстващи в комисията "Главчев".

По втората - за задържането, 10 депутати са "за", трима са се въздържали, а двама са гласували "против". Това каза пред журналисти председателят на Временната комисия за снемане на имунитета на Сидеров и Чуколов Димитър Главчев, предаде "Фокус". „Въздържали се" бяха Чавдар Георгиев, Атанас Зафиров и Георги Ковачев", заяви Главчев. Той посочи, че освен двамата членове на комисията от ПП Атака, останалите са били „за". „Отсъстващи бяха Антоний Тренчев и Хамид Хамид, който е в чужбина", коментира още Главчев.

Пленарната зала ще потвърди решението на 11 ноември - точно 2 седмици след получаването на писмото на главния прокурор Сотир Цацаров, в което той поиска снемането на имунитетите на двамата народни представители заради хулиганство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика