Началникът на НСО хвърли оставка

21425
Началникът на НСО хвърли оставка
Снимка: БГНЕС

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Тодор Коджейков е подал оставка. Информацията потвърди президентът Росен Плевнелиев пред журналисти.

„Имам информация, че мотивите са изцяло лични. Ще отнеме малко време, има процедура”, каза президентът. "Аз съм оптимист, че добрата работа в НСО ще бъде запазена", добави президентът, цитиран от Агенция "Фокус".

Полевият ръководител на НСО при нападението срещу Доган е върнат на работа

И Върховният административен съд (ВАС) възстанови на работа полковник Георги Райков от НСО, който бе уволнен след нападението срещу п...

Заедно с Коджейков службата напуска и неговият заместник полк. Калин Иванов. Не е ясно кой ще поеме НСО, докато службата се оглави от постоянен началник.

Най-големият скандал по времето на Коджейков, който пое службата при управлението на ГЕРБ, беше атентатът срещу Ахмед Доган. Заради случая беше уволнен Георги Райков - ръководителят на екипа, охраняващ конференцията на ДПС през януари миналата година. Съдът обаче върна Райков на работа.

В края на април 2013 година служебното правителство на Марин Райков предложи на президента Росен Плевнелиев да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Тодор Коджейков като заместник-началник на НСО и да го назначи за началник на службата. Ген. Коджейков и полк. Иванов изпълняваха временно двете длъжности от май 2012 г. след подадения рапорт от генерал-лейтенант Димитър Димитров за освобождаване от поста началник на НСО.

Тодор Коджейков работи в Националната служба за охрана от 1997 година. НСО е подчинена на държавния глава. Освен зам.-началник на НСО, преди да оглави службата Коджейков ръководеше охраната на бившия премиер Бойко Борисов.

НСО пази Лютви Местан от ноември насам

Гардове на НСО пазят лидера на ДПС Лютви Местан от три месеца насам, съобщи 24 часа. От службата за сигурност са му зачислили охраните...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика