Нанков: Успяхме да реализираме моста над река Бели Осъм, въпреки трудностите заради пандемията

3532
Нанков: Успяхме да реализираме моста над река Бели Осъм, въпреки трудностите заради пандемията
Снимка: МРРБ

Троянци и гостите на града вече ползват новата придобивка – шосейният мост над река Бели Осъм, на чието строителство бе даден старт на 25 юни 2020 г. и който официално се открива през ноември. "Финансирането беше осигурено от кабинета „Борисов 3“ и се радвам, че успяхме да реализираме успешно това толкова важно пътно-транспортно съоръжение, въпреки трудностите заради пандемията", заяви бившият министър на регионалното развитие и настоящ водач на листата на ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков във Facebook.

"Сигурно много политици сега ще опитват да си припишат заслугите – предизборни времена са. Но местните хора виждат, че ние от ГЕРБ изпълняваме обещанията си и разрешаваме проблемите в техен интерес. А за нас това е най-важно – троянци да са доволни и да знаят, че има кой да се погрижи", подчерта Нанков.

Мостът над река Бели Осъм извежда транзитния трафик от централната градска част на Троян през индустриалната зона и е стъпка към създаване на обходен път на града. Съоръжението свързва основната улица „Васил Левски“ от единия бряг на реката и обходната „Акад. Ангел Балевски“ на отсрещния бряг. Това са трасетата на републиканските пътища Плевен-Ловеч-Троян-Беклемето-Кърнаре и Троян-Орешак-Беров мост. Мостът над река Бели Осъм е дълъг 43,2 мутра.

“Нужно е обаче проектът да бъде надграден като държавата, в сътрудничество с община Троян, изгради ново трасе от малко над 1 км от входа на града до новия мост. Целта е тировете да не преминават пред къщите на хората от кв. „Велчевско“ и да не навлизат в централната градска част. Ако управляваме отново, ще изпълним и това", заяви Нанков.

При старта на строителството Бойко Борисов отбеляза доброто взаимодействие на правителството с всички кметове в страната, независимо от тяхната партийна принадлежност. Защото това е работа в интерес на гражданите. А кметът Донка Михайлова му благодари за полученото финансиране от Министерския съвет, тъй като общината не разполага с такива средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com