Настимир Ананиев: Изборът не е само измежду "близнаците" ГЕРБ и БСП

3201
Настимир Ананиев: Изборът не е само измежду "близнаците" ГЕРБ и БСП
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Големите партии се крият от дебатите за бъдещето на Европа. Те искат подкрепата и гласовете на хората, а в същото време се страхуват от грешки и не смеят да разяснят визиите си бъдещето на ЕС и България. Това заяви водачът на листата на Волт – Настимир Ананиев, в телевизионен дебат.

„Трите големи национални телевизии не дават ефирно време на новите формации. По този начин принуждават гражданите да избират само между статуквото и „близнаците“ - ГЕРБ и БСП. Много е смущаващо и как националистическите формации влизат в ролята на опозиция, въпреки че над две години са в управлението. Чрез този си ход явно опитват да прикрият провала в политиките си. Нека хората не забравят, че преди парламентарните избори обещаха минимална заплата от 300 лв., а впоследствие забравиха за най-уязвимата група от обществото – пенсионерите“, заяви Ананиев.

Настимир Ананиев: Нужна е радикална промяна на политическия елит в България

Хората, които се занимават активно с политика през последните 15-20 години, трябва да се отдръпнат и да дадат път на младите. Виждаме,...

Той коментира и злоупотребите с парите от Европейския съюз. По думите му трябва да променим управлението на цялата страна. По този начин ще има строг контрол на средствата, ще се търси лична отговорност и гражданите ще усетят ползите от членството ни в най-престижния съюз в историята.

„Хората са бедни заради корупция и заради лошото управление на публичния ресурс. След 12 години членство в ЕС, хората не се усещат равни на останалите народи, защото стандартът на живот е много по-нисък. От Волт искаме да променим точно това! Да постигнем европейски доходи, европейско самочувствие, европейско здравеопазване, както и съживяване на семейния и микробизнес, който да генерира хиляди работни места и да стане гръбнак на една силна европейска икономика. Тези неща ще повишат стандарта на живот и на българите няма да им се налага да напускат собствената си държава. Освен това трябва да измислим механизми, чрез които да върнем заминалите в България, защото те са също ценен капитал за страната“, посочи лидерът на Волт Настимир Ананиев.

Според него българите не знаят кой ги представлява в Европейския парламент. За съжаление, депутатите там не защитават интереса ни по най-добрия начин. Показва го и пропускането на пакета „Мобилност“, който е подминат още в началото дори от еврокомисаря ни. Впоследствие депутатите направиха редица пропуски и се стигна до комични ситуации, при които се оправдаваха със закъснения на полети. Освен това загубихме подкрепата на съюзници като Чехия и Унгария, които можеха да наклонят везните в битката за българските превозвачи.

Настимир Ананиев смята, че Европа е в лидерска криза. По думите му не може Жан-Клод Юнкер да предлага цели 5 варианта за бъдещето на съюза. Партия Волт категорично е за реформи, които да направят ЕС глобален лидер, който е равен на САЩ и Китай.

Настимир Ананиев: Призовавам всички да гласуват с преференции. Нашата листа е най-гражданска

Вчера, на Цветница, един от най-хубавите български празници, Европейска партия Волт регистрира листата си в ЦИК за участие на евроизбор...

„Brexit разклати Европейския съюз, но ние категорично вярваме във федерализма“, заяви Ананиев. По думите му силна и федерална Европа ще направи живота на всеки български гражданин по-добър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Главчев към Радев: Който осуети предложените министри, ще носи отговорност

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Киселова: Парламентът ще се използва като предизборна платформа

Сваляне на служебното правителство: Варианти, единият доста реалистичен

"Вярвам, че ако няма катаклизми, ще разчитат на мен": Говори служебният министър на културата

Румяна Бъчварова: България е в конституционна криза и криза на демокрацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика