Назначенията без конкурс в МВР са си вървели при всички след Йовчев

5174
Назначенията без конкурс в МВР са си вървели при всички след Йовчев
Снимка: БГНЕС

Първият от министрите на вътрешните работи на ГЕРБ в този управленски мандат – Веселин Вучков и служебният вътрешен министър Йордан Бакалов са продължили кадровата политика на предшественика си Цветлин Йовчев. Това става ясно от писмен отговор на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова до депутата от АБВ Светослав Белемезов.

Въпреки че Йовчев бе обект на критики заради преназначения на служители от системата на МВР на ръководни длъжности, без за това да са проведени конкурсни процедури, практиката е била продължена.

Правителството се сети да спира шуробаджанащината в администрацията при започнала процедура в НС

Правителството предлага промени в Закона за държавния служител, които имат за цел да преустановят заобикалянето на конкурси при назнача...

От справката, която Румяна Бъчварова е предоставила, е видно, че в периода 1 август 2014 г. до 1 март 2015 г. (периодът включва мандатите на Бакалов и Вучков - бел.ред.) са били преназначени на ръководни длъжности 471 служители на МВР, което е станало без конкурс. Парадоксалното е, че “отречената” практика не само не е била стопирана, но въпросните служители, заемащи ръководни длъжности, продължават да го правят и към настоящия момент, т.е. година след като начело на МВР е втори министър на ГЕРБ в този управленски мандат, коментира БГНЕС.

В отговора си вицепремиерът и вътрешен министър обяснява продължаването на критикуваната от ГЕРБ практика с поредица изменения на нормативни документи - най-вече на Закона за МВР. Бъчварова уточнява още, че всичките 471 заемащи ръководни длъжности са преминали курс за повишаване на професионалната квалификация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com