НДСВ: За задължителното гласуване са нужни стимули, не санкции

22382
НДСВ: За задължителното гласуване са нужни стимули, не санкции

Необходими са стимули за всеобщо гласуване, а не санкции за задължително гласуване, за да се спре с манипулацията на общественото мнение и с купуването на гласове по време на избори.

Това заяви председателят на НДСВ д-р Антония Първанова във Враца, където се срещна с областното и общински ръководства на партията. Пред медиите тя представи кампанията на НДСВ с неправителствени организации "Гласуваме всички", в подкрепа на която е започнала и подписка, предаде БТА.

Червен депутат ще предложи въвеждане на санкция от 200 лв. при негласуване

Народният представител от Коалиция за България Страхил Ангелов ще предложи въвеждане на глоба при негласуване на избори. „Не го н...

Според д-р Първанова през последните години е изгубена обществената справедливост в България, а за да се възстанови, българските граждани трябва да гласуват активно. Тя допълни, че твърдо дълго сме били търпеливи към нарушаването на достойнството, на демокрацията, на правото на свободния избор на хората. Голяма част от обикновените хора, виждайки лавината от манипулиран вот си остават вкъщи, защото смятат, че със собствения си глас нищо не могат да променят, посочи тя и добави, че такъв отказ от право отваря още по-широко вратата за манипулации.

Антония Първанова каза, че НДСВ предлага пакет от стимули към хората за участие в изборния процес. Сред тях са произвеждането на изборите в работен ден, който да бъде обявен за почивен, намаление на административните такси и данъчни преференции за гласувалите граждани и други.

Пакетът от стимули ще бъде предложен за обсъждане на кръгла маса, организирана от партията, която ще се състои на 20 януари. За участие в нея са поканени да участват народните представители, политически сили, браншови и други неправителствени организации, допълни председателят на НДСВ.

В подкрепа на кампанията "Гласуваме всички" в област Враца до момента са събрани около 400 подписа, отбеляза областния координатор на НДСВ Момчил Младенов. Той допълни, че подписката ще продължи до 20 януари.

НДСВ започва подписка за задължителното гласуване

НДСВ започва кампания по набиране на подписи за задължителното гласуване. Още в периода между 2005 г. и 2009 г. депутати от НДСВ не...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика