Нейнски: Тече кампания за дискредитиране на ЕС в България

24662
Нейнски: Тече кампания за дискредитиране на ЕС в България
Снимка: БГНЕС

Случващото се в Украйна показва важността на решенията, взети от правителството на ОДС (1997- 2001г.). Събитията в България можеха да се развият по коренно различен начин, ако не беше зададена посока за членство на страната в Европейския съюз и НАТО, това каза Надежда Нейнски, водач на европейската листа на ПП "Синьо единство" на пресконференция в Кюстендил.

„Целият авторитет, който имахме в областта на външната политика и политиката на сигурност, в реформите по отношение на икономиката на страната, не беше капитализиран в периода от 2001г. до днес. България подписа Договор за членство с Евросъюза с механизъм за мониторинг, който правителствата на Симеон Сакскобурготски, Тройната коалиция, Бойко Борисов и Орешарски не можаха да свалят. Това е оценка за всяко едно от тези правителства и нещо повече, този дефицит на доверие днес се изразява в откровено съмнение във възможността ни да бъдем лоялни и отговорни партньори в ЕС. В момента за България се говори, като за най- слабото звено в европейската система. Всички водачи на останалите листи в тези избори - Кунева, Калфин и Станишев, са участници в тези управления, а сега искат отново да ни представляват - това е политическа безочливост", каза Нейнски.

"Синьо единство" внесе евролистата си за регистрация в ЦИК

"Синьо единство" внесе листата си за евровота за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК). Надежда Нейнски, която е наст...

„Кунева не може да свали от плещите си товара, който носи от участието в две пагубни за страната правителства. Другото, което не разбирам, е защо десни лидери предадоха суверенитета на десницата", коментира още Надежда Нейнски и допълни, че "Синьо единство" има една основна цел в тези избори - да защити наследството на десницата и стратегическия избор за европейско членство, направен в полза на страната.

"Единствено ние не променихме нито веднъж позициите си през годините, защото сме убедени демократи и европейци. Знаем, че причините за негативите от прехода са у нас самите, а не в европейската конюнктура и единствено ние не лъжем българските граждани за това", заяви Нейнски.

По нейно мнение в предстоящата предизборна кампания ще паднат много маски. „Страхът да не се случи това е причината да не се правят дебати. Искам да знам каква е например позицията на всяка една от политическите сили - БСП, АБВ, ББЦ и ГЕРБ, по отношение на реалната енергийна независимост на България? Защото продължава съзнателната политика, която не само поддържа, но и задълбочава икономическата ни зависимост от Москва". Според Нейнски, вчерашните изявления на посланика на Русия у нас, на Сакскобургготски и на министър Добромир Стойнев в един хор и контекст са поредното доказателство за това.

„ЕС е общност на възможности за добрите и успешни управления, а не на бонуси за конкретни партийни каси и личности", каза Нейнски.

В отговор на въпрос за политическото статукво в страната тя коментира „Натискът е огромен и той иска да ни убеди, че положените усилия от последните 20 години не са си стрували. И че нищо, освен мафия и бедност не могат да се случат по тези географски ширини. Това е опасно насаждане на безверие от страна на кукловодите на прехода, които не желаят да абдикират от възможността да управляват властовите механизми".

Надежда Нейнски поведе листата на "Синьо единство" за евровота

Бившият председател на СДС и бивш външен министър в кабинета "Костов" Надежда Нейнски бе избрана за водач на листата на "Синьо единство...

На свой ред, вторият в евролистата на "Синьо единство" Бойко Станкушев каза „Опасни са и новите „лидери" на десницата- кога Касим Дал, дългогодишен политически мениджър и съучастник в корпорацията ДПС разбра, че е различен от съратниците си в тази партия? Защо му беше необходимо толкова дълго време, за да се погнуси и омерзи?! Кога съдружникът на Любен Гоцев и министър на Царя- Даниел Велчев, прозря, че е демократ? Как да вярвам в моралния катарзис на тези хора?!".

„Българската партокрация трансформира отдавна политическата власт в икономическа и това всеки го знае, но всяка следваща трансформация на десницата у нас е дирижирано фиаско", смята Станкушев. Ето защо, според него "Синьо единство" е уникално явление в политическия живот в този момент. Той отново мотивира участието си евролистата на партията с думите - „това е единствената партия, създала се със смелата идея за единна дясна партия, за да предизвика истински дебат за бъдещето на дясното у нас. Уникалността на този жест и честността му ме привлече".

Председателят на Изборния щаб на "Синьо единство", Станислав Благов, изрази мнение, че партиите, производни на Тройната коалиция, както и самото правителство насаждат евроскептицизъм и това е откровена заплаха за цивилизационния избор на страната. „Тези хора, продават илюзии на избирателите си, а купуват реалност. Възползват се от европейските структурни фондове, за да финансират своите бюджети, кампании и програми, а в ушите им звучи залпа на Аврора", каза още той.

"Синьо единство" е реалният шанс на хората в страната да се противопоставят на всичко това и да затвърдят избора си да бъдем част от модерните европейски демокрации.

 

Нейнски: Не предвиждаме коалиция с ГЕРБ

С Реформаторския блок имахме сериозни разлики относно постигане на целите ни. Но не сме се отделили от тях, за да правим коалиция с ГЕР...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика