Нетаняху отново обвини Иран за терористичния атентат в Бургас

12200
Нетаняху отново обвини Иран за терористичния атентат в Бургас
Снимка: БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново обвини Иран за терористичния атентат в Бургас. В присъствието на премиера Пламен Орешарски в Йерусалим, Нетаняху заяви:

Нетаняху към Абас: Мир с "Хамас" или мир с Израел

Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова палестинския президент Махмуд Абас да избере дали Израел или ислямисткото движение "Хамас"...

"Те бяха убити от "Хизбула", която е подизпълнител на Иран. Иран е официалната терористична държава в света. Не можем да позволим на такава терористична страна да се сдобие с ядрени оръжия. Ако аятоласите държат пръста си на ядреното копче, това би застрашило целия свят".

От своя страна българският премиер Орешарски се ангажира с изправянето на отговорните за атентата пред съда:

"Дълбоко съжаляваме за случая на бургаското летище. Продължаваме да правим всичко възможно за завършване на разследването и сме убедени, че виновните за този атентат трябва да бъдат изправени пред съд".

Министър-председателят на Израел не пропусна да отдаде почит на смелостта на българския народ, който спаси своите евреи от Холокоста:

Нетаняху: Никакво споразумение, ако палестинците не признаят Израел

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху отхвърли мирно споразумение с палестинците, ако те не признаят Израел като еврейска...

"Винаги ще помня тази телеграма на нацисткия представител в София, в която той казва, че „българският народ не бил още достигнал необходимото равнище, за да сътрудничи на нацистите“ - Точно така! Българите запазиха своята човечност и показаха изключителен героизъм в най-трагичния момент за еврейския народ. Ние винаги ще помним това и ще го повтарям всеки път, когато имам възможност".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика