Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никола Минчев каза ще кани ли "Банкята" пред комисията "Нотариуса" (ВИДЕО)

02 април 2024, 14:54 часа • 2523 прочитания

Никола Минчев каза дали ще покани "Банкята" на изслушване пред комисията "Нотариуса".

Въпросът към него дойде след изказване на депутата Бойко Рашков, който намекна, че "Банкята" е кадровика на Сарафов, Цацаров и Гешев. 

"Има някаква последователност в работата на комисията, не каним някого без да му е излязло името до момента. Това е поредността, която съм се постарал да следвам при поканите", обяви Минчев. 

На въпрос кой е "Банкята", Минчев отговори: "Мисля, че всеки се сеща". 

Комисията ще извика отново Цацаров, Гешев и Сарафов

Минчев обяви, че комисията отново ще покани трите лица, които не се явиха на днешното изслушване.

"Мисля да ги поканя пак - да. Конкретно за г-н Гешев сам е изразил желание да дойде, просто днес е възпрепятстван. Мисля да бъдат поканени отново", каза още той. ОЩЕ: Сарафов и Цацаров се скриха от комисията "Нотариуса"

Имал ли Божанов е агентурно минало?

С този въпрос ще се занимава едно следващо заседание на комисията. "Вътрешният министър ще бъде изслушан на закрито заседание, свързано с евентуалното агентурно минало на Мартин Божанов", коментира Минчев. 

Той уточни, че в секретно деловодство има писмо, в което се обяснява дали Мартин Божанов е имал различни отношения към вътрешното министерство. "Не мога да коментирам отговора на МВР, тъй като той представлява класифицирана информация", добави още Минчев. ОЩЕ: "Едно птиче ми каза": Нотариуса е бил сътрудник на МВР от 2005 г.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес