Николай Бареков: Умен и Борисов са две различни понятия

45151
Николай Бареков: Умен и Борисов са две различни понятия
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Земеделски народен съюз Румен Йончев напуска парламентарната група на "Коалиция за България", а земеделците ще влязат в коалицията на "България без цензура" и ВМРО. Това е решено на днешното събрание на партията, което се проведе в Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Николай Бареков поясни, че още депутати от ГЕРБ ще правят компания на Йончев, намеквайки, че става въпрос за висок мъж, който е добър експерт. На въпрос Владислав Горанов висок мъж ли е, Бареков отговори: "Влади Горанов е висок и симпатичен експерт. Този, за който говоря е и като мене – якичък", каза Бареков.

Относно тезата на Бойко Борисов, че в ГЕРБ само той е висок, умен и красив в партията, ако става въпрос, че такъв ще е следващия отцепник от нея, Бареков контрира, че той самият е по-висок от него: "Умен и Борисов са две различни понятия. Че е тъп – е тъп, мога да кажа спокойно", каза лидерът на "България без цензура".

Бареков каза, че още днес ще изпрати СМС на Бойко Борисов да си направи тест за наркотици и да мине през детектор на лъжата за корупционни схеми, за да го вземе в новия съюз.

"Защо за наркотици? Двама общински съветника на ГЕРБ са разследвани, а единият е заловен с наркотици. Орлин Алексиев, ако не го знаете кой е, аз го познавам много добре. Това е човекът, който разнася куфарчетата в софийска община. Това е човекът, който плаща всички разходи на ГЕРБ в София. Това е човекът, в чийто бар "Флайт", плащаха на протестите в Пловдив – джамията и София – на тези, които бутаха парламента. И този човек излиза и казва, че няма нищо общо с 400 кг. кокаин", коментира Николай Бареков.

Той прогнозира сътресения в ГЕРБ, защото Бойко Борисов е показал своята зависимост от Цветанов. С напускането на Румен Йончев на парламентарната група на "Коалиция за България", Бареков отсече, че вече няма легитимно мнозинство, защото БСП и ДПС ще имат 119 депутати. Самият Йончев каза, че няма работа в групата, защото целта им е била ГЕРБ да не управляват и тя е изпълнена, а и с новият съюз ще работят за политиките, които вълнуват земеделците.

 

ГЕРБ е единствената заплаха за това управление, смята Борисов

„Аз винаги съм бил демократ и считам, че когато има напрежение в обществото, особено ако не можеш да изпълниш ангажимент, най-пра...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика