Николай Денков: Показваме, че сме готови да управляваме, дали ще получим подкрепа - да решат другите

1934
Николай Денков: Показваме, че сме готови да управляваме, дали ще получим подкрепа - да решат другите
Снимка: БГНЕС

"Има шанс за много компромиси, но има и невъзможни компромиси. Невъзможни са компромисите, когато си поел ангажимент към избирателите си и не ги спазваш". Това коментира в "Панорама" по БНТ депутатът от ПП-ДБ Николай Денков.

Той повтори кои са двата ангажимента на ПП-ДБ - да не подкрепят мандат на ГЕРБ-СДС или кабинет с тяхно участие. Затова са тръгнали по друга линия - да инициират разговори за всички останали възможни компромиси и обща законодателна програма. 

"Възраждане" заговориха за оферта от ПП, Денков отрече

Получавали ли са "Възраждане" покана за участие в управление заедно с "Продължаваме промяната"? Този въпрос коментираха представители н...

"Нашите симпатизанти не бяха много щастливи от това, че инициираме този процес, но ние сме убедени, че това е правилният начин и се радвам, че успяхме да стигнем до една доста добра законодателна програма", припомни той.

Попитан защо в състава на кабинета са избрани партийци от ПП, Денков обясни, че водещото в подбора било кои са експертите и специалистите, които могат да изпълнят тази управленска програма. "Това са хора, всеки един е експерт в съответната област, на които аз лично имам доверие и знам, че бихме могли да работим като екип. 6 човека от този екип са предложени от ДБ и те ги знаят кои са. Така че тезата, че ДБ се е дръпнала, изобщо не е вярна", каза акад. Денков. За момента няма никакви основания да се променя съставът на кабинета, ако се стигне до втори мандат, въпросът е как дали ще съберем подкрепа за него, посочи още Денков. 

Десислава Атанасова, също гост в "Панорама", попита Николай Денков след като избирателите на ПП не им позволяват да правят правителство с ГЕРБ, има ли други партии, с които биха могли да управляват. "През цялото време чуваме обвинения от най-различни хора от ГЕРБ. Всъщност цялата тази пушилка е свързана с това, че ГЕРБ не знае какво да прави в момента. Ние се опитваме да им помогнем да вземат решение и това решение да бъде правителство, което ще може да работи по нашите общи приоритети", отговори ѝ той.

Атанасова на свой ред попита къде в световната политика вторият поставя условия на първия. Николай Денков заяви, че ПП-ДБ са свалили всички карти на масата и призова ГЕРБ да вземат решение какво ще правят с първия мандат. "Показваме, че сме готови да управляваме, дали ще получим подкрепа - да решат другите. Разбира се, ако отидем на други дискусии с други партии, ще влязат и други неизвестни. В момента всичко, свързано с дискусиите на ГЕРБ, е на масата", каза той.

Денков: Само Асен Василев може да оправи кашата във финансовото министерство

Задачата ми е изключително трудна. Трябва като треньор и събера един отбор да играем мач. Трябва да е ясно, че един Министерски съвет т...

Николай Денков коментира и опита за атентат срещу Иван Гешев. "Изключително притеснително е да стават атентати срещу хора или институции в България, но след днешните обяснения имаме притеснения, че може да се окаже, че това е атентат срещу истината. Това е много тревожен сигнал, който подсилва усещането, че нашата правосъдна система може би не работи добре. Ето тук имаме пълно съгласие с ГЕРБ, че трябва да се направи реформа в правосъдната система, защото това, което видяхме днес може би е просто симптом на проблемите, които ние казваме, че има от години", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Борисов за премиер след изборите

Главчев увери "Прозрачност без граници", че изборите ще са честни и прозрачни

Главчев: България няма да е пречка пред Скопие по пътя към ЕС, но имаме условие

Малките партии искат повече пари за предизборна реклама

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

След поредната катастрофа с жертви: Калин Стоянов иска драстичен скок на глобите

Киселова: Приетата забрана за реклама на хазарт е противоконституционна

ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради увеличението на пенсиите

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика