Николай Малинов: От каква позиция Америка раздава правосъдие?

6000
Николай Малинов: От каква позиция Америка раздава правосъдие?

От съобщението на Държавния департамент на САЩ не става ясно защо съдия Андон Миталов търпи това наказание. Бих искал да коментирам защо Америка се занимава с този въпрос и нейна работа ли е това. Това заяви обвиненият в шпионаж бивш депутат и бивш издател на вестник „Дума” Николай Малинов.

"Когато Америка ни консултира или там ни помага за нещо, мисля, че е редно и България да може. От каква позиция Америка раздава правосъдие", иронично каза Малинов, като обяви, че например за пръв път богомилите казали за равенството между мъже и жени. Сбъркан ми е светът - прагматичното вместо духовното, обобщи бившият издател на "Дума".

Гешев: Медиите да питат Лозан Панов за съдия Миталов

Заради многото запитвания от медиите във връзка с публичното оповестяване от Държавния департамент на САЩ на името на българския съдия ...

Председателят на движение "Русофили" отрече да е познавал съдия Миталов. Пред bTV Малинов даде пример – през миналата седмица съдът не го пуснал да излезе отново в чужбина, като бил поканен на събития в Русия (среща с руския патриарх Кирил), Индия, Франция и Сърбия. Беше ми забранено да ходя, защото събитията били незначителни – трябва ли тези държави да ни осъдят заради това, попита Малинов. И пак отрече да е имал какъвто и да е контакт със съдия Миталов.

Отникъде не става ясно дали съдия Миталов е санкциониран заради моя случай, продължи Малинов. "Америка раздава правосъдие, Русия – ордени", продължи бившият депутат и помоли да бъдат предоставени документи за корупция, за да не станело като с „химическата епруветка в Ирак” и "малайзийския Боинг" (полет MH17).

"Мога да кажа – благодаря за оценката, при условие, че Помпео, Лавров, Путин се занимават с тези въпроси, мен ме радва", подчерта Малинов как вижда положението с дейността на движение "Русофили".

Попитан как би погледнал на това обвинен в шпионаж в полза на Русия да бъде пуснат да ходи там, Малинов отговори, че му била достатъчно тежка санкцията от 50 000 лева гаранция. "Е защо се върнах тогава – моето връщане опроверга всички твърдения, че обвиненият в шпионаж Малинов ще се укрие. Ако исках да се укрия, щях да се укрия – какъв ми е проблемът. Аз съм български патриот, искам да докажа правотата си в България", заяви бившият депутат и отрече, че при последното си пътуване до Русия е можел да предаде лично чувствителна информация на Путин.

Защо Путин награди Малинов?

Защо руският президент Владимир Путин награди българския гражданин Николай Малинов, който е обвинен в шпионаж именно в полза на Русия? ...

"Макрон също смята, че Европа е по-силна с Русия. Меркел смята същото. Нека седнем и спорим с тези, които не са съгласни", призова Малинов. Според него, Русия отговорила брилянтно на действията на САЩ на тема "шпионаж" - награждавала тези, които работят за по-топли отношения. И нападна веднага - защо няма дадени доказателства пред съда за изгонените трима руски дипломати, защо САЩ първо не изчакат българският съд да осъди съдия Андон Миталов и тогава Вашингтон да наложи санкции.

За финал Малинов посочи, че би пътувал до САЩ - ако българските власти преценели да отиде като консултант в САЩ как да се отнасят към коренното си население и да направят света си по-хармоничен. Бившият депутат е сигурен, че САЩ унижават България.

Как посрещна новината за наложените санкции съдия Миталов – припомнете си в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика