Нинова: БСП рискува с междуособиците

11317
Нинова: БСП рискува с междуособиците
Снимка: БГНЕС

Достойното представяне на БСП на предстоящите местни избори изисква ясна предизборна платформа, подкрепа за силни кандидатури и срещи с хора на терен. Рискът пред левицата е да продължи с фокусирането в междуличностните разправии, което ще я съсипе. Включването на партии от управлението в подписки, инициирани от БСП, е показателно за слабостта на управляващите, каза заместник-председателят на ПГ на „БСП лява България" Корнелия Нинова пред БНР.

„На пленума се очаква да бъдат обсъдени позиция по актуалните въпроси в държавата - здравната, образователната и пенсионната реформа, предизборната платформа за местните избори и организационните промени, свързани с Изпълнителното бюро на партията. Не, аз няма да стана член на Изпълнителното бюро. Имам принципно разбиране, че депутатите не бива да съвместяват функции в ПГ и в ръководството на партията. Един лидер трябва да дава повече функции на различни хора. Това е причината да не вляза в Изпълнителното бюро. Категорично стоя зад лидера на БСП Михаил Миков", каза Нинова в коментар на днешното заседание на НС на БСП.

БСП се събира на "пленум на истината"

Националният съвет на БСП се събира на "пленум на истината". Заседанието е насрочено за 11 часа. Очаква се лидерът Михаил Миков да напр...

Според нея левицата има шансове за добро представяне на местните избори, ако изпълни три условия: „Платформата, която представим, трябва да е много ясна и насочена към реалния живот. На конгреса одобрихме такъв документ, който е най-конкретният ангажимент, който от много години наред партията е разписвала. Второто нещо е да се намерят силните кандидатури, които могат да обединяват около себе си не само хора на БСП, но да привлекат и други. На трето място, това е работата на терен - много срещи с хората и разговори очи в очи. Това са трите условия, които могат да доведат до добър резултат".

Рискът е да се поддадем на излъчването на междуличностни разправии в БСП. Ако примерите, които дадохме в последните месеци, продължат, това ще съсипе БСП и ще изглеждаме слаби, разпокъсани и не партия, която заслужава доверие.

Поведението на партията като опозиция не може да се определи като „отравяне на живота" на управляващите особено по отношение на петицията до Конституционния съд, обясни Нинова: „Това е опозиционна дейност. Това искане до Конституционни съд е дадената законова и морална позиция на една опозиция да търси спазване на Конституцията от страна на управляващите. Това е основно право на опозиционните партии. Много интересно е, че в някои от подписките ни до КС се включиха партии от управлението, което доказва, че те са слаби. Единият пример е Патриотичният фронт, който подкрепи подписката срещу процедурата за избор на управител на БНБ. Това е единият пример и очакваме по-широка подкрепа при обжалването на здравната реформа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика