Нинова: Българи, които ни подкрепихте, каквото обещахме, го изпълняваме

1516
Нинова: Българи, които ни подкрепихте, каквото обещахме, го изпълняваме
Снимка: БГНЕС

Българи, които сте ни подкрепили, за да сме в този парламент, каквото ви обещахме, го изпълняваме, ще продължим по същия начин септември и нататък. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която заедно с цялата Парламентарна група на левицата даде отчет за свършеното през изтичащия парламентарен сезон, предаде БГНЕС.

За нас колкото е важно да бъдем избрани и да влезем в НС, два пъти по-важно е да свършим работата, за която сме избрани и да се отчетем какво сме свършили , изтъкна Нинова. Тя посочи, че в политиката обикновено преди избори се обещава всичко, после, обаче партиите забравят да се отчитат.

Нинова за интервю на Гергов: Това е пример за паралелна държава

Интервюто на Георги Гергов пред bTV от 24 юли е най-добрият пример за паралелна държава. Това смята лидерът на БСП Корнелия Нинова. &b...

„В тази сесия за нас най-важно нещо беше да очертаем алтернатива на ГЕРБ и ОП. Внесохме законопроекти, които не отстъпват от предизборната ни кампания. Доходи, права на работници, възрастни хора, образование, борба срещу монополите, борба с битовата престъпност, бяха част от приоритетите на БСП за този сезон“, обясни Корнелия Нинова.

17 законопроекта на БСП са внесени досега за 41 парламенти заседания. 304 въпроси, пет разисквания, над 700 изказвания на депутати.

„За нас тази сесия беше изключително наситена, много активна и динамична. Отдавна не сме имали толкова активна, динамична и отговорна работа по изпълнение на предизборната кампания“, обобщи Нинова.

От своя страна Крум Зарков посочи, че на всеки 2,5 дни БСП е внасяла законопроект. Той изтъкна, че в предизборната програма на БСП гръбнакът на политиката са активната социална политика, както и мерките за насърчаване на производството. Зарков посочи, че всеки един от законопроектите е придружен със сериозна оценка на въздействието. Определено и изчислено е колко струва тази мярка. От септември предстои работа за изготвяне на алтернативен бюджет, където всички тези мерки ще бъдат финансирани.

Георги Гергов: Моята лична амбиция беше да направим коалиция с ГЕРБ

Моята лична амбиция беше след като имаме 2 млн. гласа за президент да спечелим тези избори и да направим коалиция с ГЕРБ. Защото ние с...

Антон Кутев коментира, че има БСП има над 300 внесени парламентарни въпроса. Имат 111 въпроса, на които е отговорено. Всички други парламентарни групи взети заедно имат 37. „По същия начин стои въпросът и с питанията –31 питания. Обемът е значително по-голям. Разисквания по питания на народни представители – пет такива разисквания. Като особено важно е не самият обем, а темите – бялата книга на Европа, политиките за хората с увреждания, енергийна сигурност, гарантиране на болнична помощ в България, националната програма за енергийна ефективност“, каза още Кутев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика