X
 
 

Нинова: Имаме праг на бедност от 363 лв. и минимална пенсия от 234 лв.- това е парадокс

5023 3
Нинова: Имаме праг на бедност от 363 лв. и минимална пенсия от 234 лв.- това е парадокс
Снимка: БГНЕС
В парадоксалната ситуация сме правителството да определи праг на бедност от 363 лв. и минимална пенсия от 234 лв. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата по бюджета на ДОО за 2020 г.

Замислете се какво означава това. Правителството казва: Не може да се живее с доходи под 363 лв“. В същото време казва на тези хора: Еми добре, ама вие трябва да го правите с 234 лв““, посочи още Нинова.

Адемов обясни как могат да се увеличат пенсиите

Пенсиите могат да се увеличат чрез високи нива на заетост, високи заплати и високи доходи. Това каза народният представител от ПГ на ДП...

„Има ли изход от тази ситуация. Разбира се, г-н Адемов е прав дългосрочната визия за излизане е работни места, високи доходи, високи осигурителни вноски ,но това изисква години усилия за осигуряване на икономически растеж и високи доходи и събираемост на приходите.

Възрастните хора имат нужда сега днес от тази актуализация. Едното не пречи на другото“, обясни още Нинова.

Тя припомни, че БСП години наред предлага преизчисляване на всички пенсии. Според нея няма изход за тези хора.

Тя попита защо отново парите от концесията на летище „София“ не отиват в Сребърния фонд, а за покриване на дългове за БДЖ. „Променете закона, ако не искате да отиват в Сребърния фонд“, заяви Нинова. Според нея законът си действа, но управляващите не го изпълняват.

На дневен ред отново - да има пенсионни фондове, в които вложителите да управляват парите си

Реформата във втория и третия стълб на пенсионното осигуряване отново излиза на дневен ред, макар и по необичаен за такива фундаменталн...

„Между първо и второ четене ще внесем всичко това –аргументирано и финансово обосновано и морално и справедливо изговорено.

Въпросът не е само на скъпо или евтино, а на справедливост към възрастните хора, които са дали своя принос за изграждането на България и днес живеят мизерно. Не просто е скъпо да им помогнем, справедливо е да решим този въпрос“, посочи още лидерът на БСП.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    В опозиция комунетата много милеят за пенЦиите. Когато се случи да вземат властта, забравят обещанията си и наричат пенсионерите "алчни старци".
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Алчните за власг и пари политици и партии ни ебаха майката....да си ги изберем пак както ск ги избрахме кметовете съшите крадци са
  • Не . 1 Не . преди 1 месец Профил на трол?
    имаме си съвсем друга проблематика , видима макар скрита в BREXIT . СССР както и Велико-Британия общуваха с международната атомнота агенция за залежите от натрупаните сметалища пълни с продикти от разпадещите се изкуствени съчетания . А другите си отчели нулев номер . Сега сме, станем свидетели на онези грандиозно консепци , където онова няма как да провлияе . Черно Море - Мъртво Море : кой бълга виж още ›› рски национален ортодоксален политик не би бил да не се занимае с публикуването на бракуваните в Черно Море залежи , сиреч кадастралните планове на енергичната обстановка и следователно по-нататък поет ангажимент ? Тази тематика в РБ въобще няма , несъществува . Парадоксон : СССР се е отчела , както и Британия , редица малки по обен, обмен . Безспорни други голеви експертименталисти - отчетните число или направо нул , или към незначителни числа ...
Последно в Актуално