Нинова на Бузлуджа: ГЕРБ се отказват от ключовите си кметове

8140
Нинова на Бузлуджа: ГЕРБ се отказват от ключовите си кметове
Снимка: Пресцентър БСП

ГЕРБ се отказват от ключовите си кметове - какво е това освен признание за провал. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на националния събор на левицата на връх Бузлуджа, предаде агенция "Фокус".

"Вчера по традиция като единствената истинска партия ние първи излязохме с платформа за местните избори, т.е. първо какво ще правим за хората, а след това и кой ще го прави. Идете във вашите общини и им кажете - нашите кметове ще работят за това, част от данъците, които плащате в своите общини, да остават при вас и да се ползват във вашата община за вашето благо, а не да отиват в централния бюджет и той да ги раздава от прозореца на джипа си", заяви Корнелия Нинова в словото си.

Стотици социалисти се стичат на Бузлуджа за традиционния събор на левицата

Стотици социалисти се стичат на историческата поляна за традиционния събор на Бузлуджа, предаде агенция "Фокус". Съборът е под мотото ...

"Кажете на вашите съграждани, че БСП ще изпълнява всички комунални услуги в общините с общински предприятия, а не с концесии и че това ще им струва по-евтино. Кажете им, че там, където изберат кмет социалист, ще се запази общинското здравеопазване. Ще има аптечно обслужване по малките населени места, ще има социални домове за бедните, ще има пенсионерски клубове за пенсионерите, където да живеете, да развивате своя социален живот. Освен нашите идеи, ние имаме нашите кандидати. Виждате ли какво се случва от ГЕРБ. Ден след ден се отказват от ключовите си кметове досега. Какво е това освен признание за провал. Нали бяха най-успешните кметове, защо ги сменят. А като ги сменят какво - моделът остава същия. Моделът е горе", каза още Нинова.

Тя посочи, че БСП държи на своите успешни кметове и отново ще ги издигне. "Но ще имаме и много млади и нови кандидати, подкрепете ги, нека всички работим за тях, за да има приемственост и обновление", заяви лидерът на БСП.

По думите ѝ политиката днес не са дискусиите в студиата, а будителството. "Остава най-важният въпрос. Въпросът за партньора. На всички ни е ясно, че сами не можем. Затова, моля, подайте ръка на всеки българин, който милее за род и Отечество, за семейство и дом, за добри доходи, за достъпно здравеопазване, за справедливост, за борба с корупцията", отбеляза Нинова. "Нека отворим умовете и сърцата си за всеки, който е готов заедно да извървим този път за промяната на България", подчерта лидерът на БСП. Според нея политиката се превръща във възрожденско будителство. "Нашата задача е оттук да тръгнем по страната и да будим. Нека си припомним надписа на едно възрожденско читалище. Там пише "Помогни ми да те возвися, народе, помогнете ни да спасим България. "Единни за България", заяви още Нинова в речта си.

Снимка: Архив

Нинова: Ще видите утре на историческата поляна, че БСП е мобилизирана

Ще видите утре на историческата поляна, че партията е мобилизирана и енергична. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика