Нинова поиска от правителството мерки за реакция на последиците за България от Brexit

386
Нинова поиска от правителството мерки за реакция на последиците за България от Brexit
Снимка: БГНЕС

Уважаваме решението на британските граждани. То е урок за ЕС и за Европа да започне спешно да се променя в посока да излезе от бюрокрацията, формализма и чиновническото отношение към проблемите и да премине към решаването на реалните въпроси на европейските граждани. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Предстои дълъг процес по реалното оттегляне на Великобритания, но от БСП предлагат и искат от българското правителство в процеса на тези преговори категорично да защити интересите на онези 250 000 български граждани, които учат, живеят и работят на територията на Великобритания. В тези преговори да защити националния интерес на България.

Ще оцелее ли Европейският съюз след Brexit?

Британският вот, с който Великобритания става първата държава, която напуска Европейския съюз, е разбиващ удар, който заплашва оцеляван...

„От сега да започне анализ за отражението на това решение за оттегляне върху българска икономика, финанси, бюджет и т. н., каза Нинова. Те настояват да се започне анализ как ще отрази на бюджета на ЕС, как ще отрази на справедливото разпределение на европейските средства от тук нататък, как ще се отрази на бюджета на България и на икономиката на България, най-вече на малкия и среден бизнес, как ще се отрази на износа на България и изобщо на стокообмена с ЕС, тъй като това е най-големият ни търговски партньор.

От сега правителството да набележи мерки за реакция на последиците за България. Ако анализът покаже, че това тежко ще отрази а българската икономика и на българският живот изобщо в страната ни, отсега да започнат да се изготвят компенсаторни мерки за това, за да не пострада България, националният ни интерес, икономиката, износа и социалния живот в България.

От БСП заявиха готовност да се включат в този анализ и в обсъждането на мерките. „Това трябва да е въпрос на обществен разговор в България и на обществено решение“, каза тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика