Нинова се оплака от кампанията за властта в БСП

2651
Нинова се оплака от кампанията за властта в БСП
Снимка: БГНЕС

БСП продължава. Аз оставам член на БСП, продължавам да си работя на това равнище като член. Така Корнелия Нинова отговори пред БНТ на въпроса какво ще стане ако тя не бъде избрана за председател на левицата на предстоящите вътрешни избори.

"Членовете на партията ще решат кой какви шансове има и ще го изберат на 12 септември. Не меря шансовете си. Не меря рейтинги", категорична беше тя.

"Да, много грозна кампания се води през медиите, включително и към мен персонално. Този анализ и поглед кой предал и кой не по-късно ще правим", призна Нинова.

Имаме достатъчно работа, от нас се очаква да предложим лява алтернатива, така че продължаваме да работим, обясни Нинова краткосрочните си приоритети и допълни: "Ако се съсредоточим в мерене на рейтинги ще загубим време."

В Националния съвет на партията обаче има полюсни твърдения, вътрешната опозиция в БСП не приема ваши доклади и ви обвинява в еднолично управление, контрира я водещата. Нинова отговори: "Един колега се пошегува, че отношението към мен е като израза "Защо си със шапка, защо си без шапка", т.е. когато предложа нещо на Националния съвет и то се приеме излизат заглавия, че управлявам еднолично. Когато се отхвърлят мои предложения - лидерът беше бламиран, т.е. вината винаги се хвърля върху мен, обясни тя.

"Нормално е. И не за пръв път, и не само при мен като ръководител, Националният съвет изслушва предложения, дискутира ги, променя ги. Каквото реши колективният орган, това се прави", категорична беше Нинова.

"Смятам, че разговорите през медиите не са правилни, те демотивират членовете на БСП. Могат да доведат до разочарование. Мястото е в Националния съвет. Аз там отчетох всеки разход, ако някой е имал въпрос, можел е да го постави", коментира финансовото състояние на левицата лидерът й и обвиненията на вътрешната опозиция, че дълговете на партията са над 5 млн. лв. 

Нито сме мисирки, нито това, което твърди премиерът

 "Искам да кажа нещо не като политик. Първата ми импулсивна реакция беше като жена, не като политик. Имаме достойнство и трябва да...

Георги Свиленски: Касата на БСП не е пълна и не трябва да е

Пред фалит ли е БСП? Не, категорично, каза Нинова. "Защо мълчахте на Националния отчет, защо никой не ми постави въпроси и защо нямаше дискусия, попита на свой ред тя.

По правилата и Устава на БСП, Общопартийната контролна комисия е проверила и заверила разходите на партията. Второто изискване е, финансовият отчет да бъде заверен от независим одитор, заведен е. И третото изискване е да бъде предаден и проверен от Сметната палата, извършено е. Оттам нататък какво повече да направя, обясни тя.

Аз не знам за партийни структури, които да нямат пари за партийна дейност, каза още лидерът на БСП. Знам, че структурите ни нямат получена субсидия от доста време. От 1 януари всички партии нямат субсидия, включително и БСП. Така че не сме превели и на структурите, каза още тя.

Поддържаме партийният си живот с дарения, най-вече от депутати, за което сме им благодарни, завърши коментарът си по темата Нинова.

Нинова за скандала Борисов - Радев: Вицове няма да коментирам

И вчерашните събития, и предишните със записа на разговори показват, че това не е европейската, развита икономически и с ред и правил...

Със или срещу ГЕРБ след изборите в БСП:

"Да оставим личното и да видим голямото. Твърдя, че от избора в БСП, много е зависи какво ще бъде бъдещето на България. Защото през избора на всички органи в партията - председател, Национален съвет, общински ръководства, областни ръководства. Цял цикъл на избори в партията, което трябва да покаже тенденция накъде ще вървим", каза тя.

"Да, аз съм представител на онази част от Националния съвет, която смята, че трябва да бъдем категорична опозиция на ГЕРБ, ярка алтернатива на ГЕРБ и да предложим друго развитие на България, търсейки съюзници в левия спектър, център - всички, които искат смяна на модела на управление, не просто на ГЕРБ.", категорична беше Нинова.

Има и друга тенденция в партията, призна тя, която не е от вчера. Нейните представители смятат, че трябва да търсим сътрудничество с ГЕРБ. Тенденцията продължава от 4 години. Примери има много, и предложенията за постове, включително и към мен за председател на парламента, и публични изказвания на членове на УС тип "ГЕРБ управляват добре", през "скрити ходове", предлагани през годините.

Сега тези тенденции се изострят заради изборите в партията. Но най-важното е, че ще има пряк избор. Властта се дава на народа и хората ще решат какво ще стане, подчерта тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

Депутат от ГЕРБ подаде оставка в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика