Георги Свиленски: Касата на БСП не е пълна и не трябва да е

3913
Георги Свиленски: Касата на БСП не е пълна и не трябва да е
Снимка: БГНЕС

"На този пленум бяха отхвърлени всички спекулации, че липсват финанси от касата на БСП. Няма никакви проблеми. Касата не е пълна и не трябва да е. Със субсидията си БСП изпълнява определена дейност." Това каза новоизбраният член на Изпълнителното бюро на БСП Георги Свиленски в интервю за bTV.

По думите му "решението за кадровите промени в Изпълнителното бюро на БСП са в резултат от Пленума на БСП. Трябваше да се случат промени в управлението на партията в Изпълнителното бюро, в политиките и хората, които ще ги провеждат, с оглед на предстоящите местни избори. Продължаваме към местните избори."

Нинова отстрани Жаблянов заради нарушен екипен принцип и липса на активност в идейните дискусии

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи съставът на Изпълнителното бюро на партията да се разшири от 15 на 21 души. Предложението бе от...

"Председателят на партията избира екипа, с който да работи и тя се възползва от правото си. Повод за смяната на Валери Жаблянов бе липсата на екипност, не се е постарал достатъчно, за да подготви доклада за Конгреса, за недобра работа на Комисията за програмно развитие на партията, третата причина е свързана с неговото отсъствието от заседанието на ПАСЕ, състояло се през настоящата седмица", допълни още той.

Според него "председателят на партията пое своята отговорност, подаде своята оставка, но не прецени последствията, които това решение ще има за партията."

Той коментира избора му за член на Изпълнителното бюро на БСП, Свиленски коментира така: "Това не е награда, а отговорност. Оставката е акт на отговорност, когато си поел някакви ангажименти, но не си ги изпълнил".

Междувременно депутатът на социалистите Александър Симов също посочи като причини бившият зам.-председател на БСП Валери Жаблянов да си тръгне от Изпълнителното бюро на Столетницата липсата на доверие и най-вече отсъствието от важно заседание на ПАСЕ, на което беше решено Русия да се върне в Съвета на Европа и това предизвика много сериозна реакция на Украйна, която напусна засега организацията. Критиките към Жаблянов на вчерашния пленум на БСП бяха, че България не е помогнала за връщането на Русия.

Слави към партиите: Няма да спра, бе! Няма да спра!

"И настана голямата забава – Корнелия Нинова обяви, че БСП нямат пари да върнат надвзетата партийна субсидия от 4 299 690 лв. Ни...

Пред Нова телевизия Симов категорично отрече, че това е еднолично управление и даде пример с пренареждането на евролистата на БСП. Той добави, че Жаблянов си остава в Нацоналния съвет на БСП, а соцлидерът Нинова има право да избере с кого да работи в Изпълнителното бюро.

Симов обясни и, че нямало финансови манипулации в БСП, защото бил представен заверен финансов отчет и, че не било големият въпрос защо БСП няма пари да върне надвзетата партийна субсидия, а откъде ГЕРБ има пари да го направи. Щяло да има административни ограничения на разходи, но не и от партийната телевизия и вестник "Дума", защото БСП не можело без медии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика