Нов гаф на "Атака" - изкопирали предизборен плакат от Мицубиши

50611
Нов гаф на "Атака" - изкопирали предизборен плакат от Мицубиши

След като бяха санкционирани от Централната избирателна комисия (ЦИК) за телевизонните си клипове и за билбордите на телевизията си, "Атака" отново са на фокус, този път с плакат за предизборната кампания, предаде Стандарт нюз.

Бдителни дизайнери посочиха невероятна прилика между плаката на националистите с лъв в скок, боядисан в цветовете на националното знаме, и рекламна визия на джип на Мицубиши. Еднакъв е фонът на двете изображения, формата на лъва и дори парченцата от пиедестала, разхвърчали се при "оживяването" на статуята.

След принуда от съда, ЦИК реши "Атака" да маха билбордове

Нарушение относно билборда на „Алфа Атака” има. Това призна ЦИК, след като Върховният административен съд постанови, че ком...


Щабът на Сидеров бе санкциониран от ЦИК да спре излъчването на двата телевизионни клипа - единият заради използване на реч на омразата и уронване на престижа на европейските институции, а другият заради въвличане на деца в политическа агитация. Билбордите на партийната телевизия "Алфа" пък трябваше да бъдат заменени, след като върху тях се появиха квадратни бели полета с номера на "Атака" в бюлетината, но без задължителния надпис "Купуването и продаването на гласове е престъпление". След като веднъж комисията не намери основание да ги санкционира, административният съд посочи, че име на партия и лице на лидер на листа не бива да фигурират в търговска реклама.

Всички външни реклами на телевизия "Алфа" вече са заменени с предизборни такива на партията, включващи задължителните реквизити.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика