Новата националистическа партия се цели във властта. Димитров: Нужни са ви 10 млн. лв.

33116
Новата националистическа партия се цели във властта. Димитров: Нужни са ви 10 млн. лв.

Целим се във властта. Смятаме да управляваме и ако откажат да ни регистрират, то това значи, че съдебната система е зависима. Това зяви Симеон Костадинов - един от тримата лидери в националния изпълнителен комитет на "Националистическа партия на България" пред БТВ.

Божидар Димитров му посочи формулата на властта в България: "За да я вземеш властта е публична тайна, че са ти нужни 10 млн. лв. свободни, една телевизия, един вестник и подкрепата на една велика сила."

Националистическа партия на България подава документи за регистрация до началото на декември

Учредителите на Националистическа партия на България планират да подадат документи за регистрация в съда в края на този месец или в нач...

В спор за терминологията и изясняване на понятията както е нацизъм, расизъм, фашизъм и национализъм Костадинов зае твърдата позиция, че формированието искало да пази българите от „другите” и смята да облече „железния си юмрук” в закони. „Не смазване на циганите, смазване на циганския терор с железен юмрук. Това е по-силен израз на програмата ни да има наказания и по-високи санкции за борба с битовата престъпност”, обясни намеренията на партията, в която влизат части от Българска национално-радикална партия, организацията "Кръв и чест". При учредяването й една от заявките им към общността беше "Циганският терор ще бъде смазан с железен юмрук, защото няма друг начин."

Божидар Димитров опита да внесе терминологична яснота в разговора и по думите му партията на Костадинов не е националистическа и с думата се спекулира. Той обясни, че много партии, които се дефинират по този начин не познават идеологията си, а национализмът е нещо позитивно и е синоним на родолюбие. „Вие не сте националисти, за националиста нацията е целият народ, който живее в страната”, обърна се историкът към Костадинов.

Лидерът на партията заяви още, че Европейският съюз е станал диктатура, България не бива да членува в него и няма лошо в това част от „Кръв и чест” да са част от националистите.

По думите на Божидар Димитров има ниша в обществото за подобни движения и те не бива да се забраняват, защото „всичко забранено е по-сладко, ако ги забранят ще имат повече привърженици”.

112 души са се подписали под сигнал срещу новата националистическа партия

112 граждани подават сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров по повод новоучредената Националистическа партия на България, съобщиха от...

Снимка: БТВ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика