X
 
 

Нови депутати в НС на мястото на избрани кметове

782 0
Нови депутати в НС на мястото на избрани кметове
Снимка: Facebook/д-р Христо Грудев
Поредна рокада в състава на парламента гласуваха депутатите в началото на днешното пленарно заседание.

Причината – няколко от народните представители спечелиха битката за местна власт, а за да седнат в кметските столове, трябва да бъдат прекратени депутатските им правомощия.

Общо седем са народните избраници, които напуснаха депутатските банки, за да станат шестима от тях - градоначалници, а един - общински съветник.

Депутатите одобриха бюджета на ДОО на първо четене след бурни дебати за пeнсиите

Народното събрание прие на първо четене бюджета на ДОО за 2020 г. "За" бюджета гласуваха 121 народни представители, "против" - 87 и "въ...

Днес клетва положи Данка Зидарова-Лютова, която става народен представител от ГЕРБ, избран от 17 МИР-Пловдив. Тя влиза на мястото на Христо Грудев, който спечели изборите за кмет на Асеновград.

Депутатите гласуваха и оставката на Атанас Стоянов от ВМРО, който напуска законодателния орган, за да стане градоначалник на Сандански.

С най-много избрани депутати за кметове са БСП. Денчо Бояджиев ще управлява Разград, Станислав Владимиров – Перник, Пенчо Милков става кмет на Русе, а Йордан Младенов на Пещера.

Народните представители освободиха от длъжност и депутата от левицата Анелия Клисарова, която остана трета във вота за Варна, но ще бъде част от Общинския съвет в морската ни столица.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...