Новият министър: Няма замразени социални плащания, напротив, има повишаване на доходите

556
Новият министър: Няма замразени социални плащания, напротив, има повишаване на доходите
Снимка: БГНЕС

Няма замразени социални плащания, напротив, има повишаване на доходите и резултатите са ясни и видни с намаляване на безработицата и увеличаване на заетостта. Това заяви новият социален министър Зорница Русинова веднага след като в НС гласуваха за встъпването ѝ в длъжност на мястото на Ивайло Калфин, който подаде оставка.

Дори и през последното тримесечие имаме с малко над един пункт повишаване на заетостта, увеличи се средната работна заплата, няма нито един замразен доход в сферата на социалните плащания, подчерта Русинова.

Официално: Зорница Русинова е новият социален министър

Досегашният заместник социален министър Зорница Русинова поема ведомството. Това решиха депутатите по време на днешното си заседание. ...

Според нея трите ключови думи за социалната политика са: диалогичност, активност и съпричастност. Това са и трите приоритета в сферата на труда и социалната политика, както и по-активна работа с работещите, повече възможности за повече доходи и намаляване на безработицата, активно включване на хората в изолация на пазара на труда и тези, които са в тежко положение, каза новият министър.

„Социалната политика е политика от хора за хора. Важни са нуждите на човека и индивидуалността му”, заяви Русинова от парламентарната трибуна преди да бъде избрана за министър. Според нея това може да стане чрез диалог с местните власти, с гражданското общество, с институциите и др. Тя благодари на Ивайло Калфин за реформите, които са стартирали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика